6 Stappen om de koolhydraatarm en keto dieet berg te beklimmen

Gepubliceerd op 4 april 2020 om 16:32
Beginnen koolhydraatarm dieet keto dieet

Dus je bent geïnteresseerd in een koolhydraatarm dieet, maar je aarzelt om all-in te gaan. Misschien wil je gewoon wat gezonder eten. Of misschien is het gewoon niet jouw ding om iets "cold turkey" te doen. Hoe dan ook, deze gids is voor jou.

 

bol3daagse 2022bol3daagse 2022

We hebben zes eenvoudige stappen in de richting van een gezonder dieet en een gezondere jij. Iedereen - zelfs een liefhebber van fastfood - kan dit proberen. Pas ze een voor een toe en kijk hoe je je voelt! Ze helpen je bij het vinden van je eigen persoonlijke pad om de berg te beklimmen - klim alleen zo ver als je wilt of moet gaan.

 

 


Stap 1: Dag, suikerhoudende dranken

Het is een goed idee: drink geen suiker! Het beste wat je nu - vandaag - kunt doen, is het opgeven van suikerhoudende dranken. Ze worden zwaar op de markt gebracht (door de grote drankbedrijven die je geld willen) als een essentieel onderdeel van het genieten van het leven, maar val daar niet voor. Zeg gewoon nee!

 

Stop met het drinken van frisdrank, sportdrankjes, energiedrankjes, limonade, chocolademelk, gezoete thee en koffie, vruchtensap ... alles met suiker erin. Wat is de beste vervanging? Water. Elk zoogdier op deze planeet drinkt water en jij bent een zoogdier. Water is gemakkelijk verkrijgbaar, vaak goedkoop, en het is meestal alles wat je nodig hebt.

 

Is water saai? Misschien, maar het is het soort saai dat het loont om te omarmen. Bovendien kun je het veranderen met gearomatiseerd water. Of koop bruisend water zoals frisdrank.

Frisdrank koolhydraatarm keto dieet

Voor wat meer variatie kun je lekkere drankjes zoals ijsthee, smoothies met aardbeien, Pumpkin Spice Latte, Keto warme chocolademelk en zelfs koffie met slagroom drinken, allemaal perfect voor speciale gelegenheden of gewoon een ander tempo.

 

Voor de meeste mensen zijn zoete drankjes gewoon een slechte gewoonte. Maar wat als je verslaafd bent aan frisdrank? (Klinkt extreem, maar het gebeurt bij sommige mensen.) Probeer over te schakelen op light frisdrank totdat je je daar ook van af kunt werken. Maar vergeet niet dat zoetstoffen van welke aard dan ook een suikerverslaving kunnen voeden. Kijk voor een meer permanente oplossing eens naar onze cursus over suikerverslaving. Het bevat tips en advies om je te helpen je suikergewoonte voorgoed te doorbreken.

 

Jezelf ontdoen van de ongewenste suiker in je dranken is een cruciale eerste stap. Je kunt het!! Zelfs als je daar stopt en de koolhydraten berg niet verder beklimt, heb je het risico op chronische ziekten zoals obesitas en diabetes verlaagd.

 

Ben je klaar voor de volgende grote stap naar boven?

 

 


Stap 2: Dag, dessert als ontbijt

Het ontbijt mag niet als dessert smaken. 

 

Graan, gebak, muffins, scones, pannenkoeken, gezoete yoghurt, zoete smoothies ... het zijn allemaal variaties op een vreselijke manier om je dag te beginnen.

 

In het epicentrum van alle koolhydraten aan onze ontbijttafels staat granen. Alle granen, zelfs de suikerarme variëteiten, zitten vol met verwerkt zetmeel. "Vezelvlokken met een hoog vezelgehalte" - "hart-gezonde havermout" - "volkoren muesli." Het maakt niet uit hoe ze het noemen. Ze zitten allemaal vol met verfijnd zetmeel en bevatten verschillende niveaus van slecht verwerkte koolhydraten.

Dessert koolhydraatarm keto dieet

Wil je een betere manier om je dag te beginnen? Probeer eieren, spek, worst, noten, kaas, gewone volle Griekse yoghurt met een paar bessen of restjes van het hele eten van je avondeten. Maak je geen zorgen als het geen 'ontbijtmaaltijd' is. Vind in plaats daarvan je weg terug naar echt, ongeraffineerd eten als ontbijt.

Sommige mensen vinden het gemakkelijker om de hele maaltijd over te slaan, wat een perfecte manier is om af en toe te vasten. Maar sla het ontbijt alleen over als dit niet leidt tot een uitstapje naar de automaten of de koffiekar voor de lunch! Het ontbijt is op zichzelf niet bijzonder belangrijk, maar het is erg belangrijk om je eerste maaltijd niet tot een koolhydraatfeest te maken.


Nieuwe ontbijtgewoonten kunnen heerlijk zijn. (Spek!) Ze kunnen gemakkelijk zijn. (Kaas of noten.) Ze kunnen spotgoedkoop zijn. (Koffie en niets anders.) Als je ideeën wilt, hebben we tientallen heerlijke ontbijtrecepten waar je doorheen kunt bladeren. Vind dus jeweg naar een meer gebalanceerde start van de dag die past bij je smaak en levensstijl.

 

Deze gigantische stap de koolhydraatberg op zal je de hele dag minder honger bezorgen. Probeer het een week en kijk hoe je je voelt. Je zult versteld staan!

 

 


Stap 3: Vaarwel, verpakte snacks

Weet je nog, lang geleden, dat volwassenen geen tussendoortje aten? Hopelijk helpen je eerste twee stappen de koolhydraat berg op om minder vaak in die snacklade te reiken. (En stap 5 zal ook helpen.) Maar als je wat eten nodig hebt om je over te halen, kies dan voor echt voedsel boven verwerkte snackproducten.

 

Chips. Crackers. Pretzels. Cookies. Energie repen. Dit zijn allemaal sterk verwerkte koolhydraten. Als het in een cellofaanverpakking met folie zit, pas dan op.

 

Natuurlijk, snackpakketten zijn handig en overal te vinden, maar dat geldt ook voor enkele snacks voor het hele eten, zoals noten. We hebben zelfs een geweldige gids voor gezondere snackkeuzes. Zoek er een paar die bij je passen. (Als je echt verpakte, drinkbare crunch wilt, pak dan Parmezaanse frietjes. Ze zijn heerlijk.)

snacks koolhydraatarm keto dieet

Afwijken van verwerkte producten naar hele voedingsmiddelen is altijd een grote stap in de goede richting. Dus waarom zou je zich er niet toe verbinden om het tijdens de snack te doen? Het is volledig haalbaar en het zal je helpen de koolhydraatberg pad verder te beklimmen, als je durft!

 

 

 


Stap 4: Adios, supergrote zoete lekkernijen


Voor iedereen die een zoetekauw is, is deze stap een grote stap: verminder de hoeveelheid dessert in je leven.

 

Er zijn verschillende manieren om te bezuinigen op zoete lekkernijen; zoek de manier die het beste bij je past:

 

  • Maak een koolhydraatarm dessert.
  • Neem een ​​kleinere portie.
  • Neem minder vaak een dessert.


Velen vinden dat het combineren van alle drie de bovenstaande benaderingen, tot verschillende niveaus van strengheid, goed bij hen past. Het is een belangrijk onderdeel van het vinden van je individuele pad buiten de koolhydraatberg. Voor sommigen is zeer donkere chocolade (> 80% cacao) een gemakkelijke en bevredigende vervanger voor een dessert. Het is kant-en-klaar, wordt in kleine stukjes geleverd, bevat weinig suiker, maar voelt nog steeds als een traktatie. Het kan even duren voordat je naar de donkerste versie werkt, maar naarmate je minder suikers in je leven hebt, passen je smaakpapillen zich aan. Houd er rekening mee dat donkere chocolade voor anderen trek in snoep veroorzaakt en moet worden vermeden. Luister naar de signalen van je lichaam en kijk wat voor jou werkt.

 

Voor mensen met een suikerverslaving kan deze stap een hele uitdaging zijn. 

 

 

 


Stap 5: Ik ga je niet misssen, vetarme en vetvrije producten


Wat heeft vet te maken met de koolhydraten berg?

 

Nou, je moet iets eten. En als je geen vet eet, eet je waarschijnlijk koolhydraten. Om vetarme of niet-vette kruidenierswaren enigszins smakelijk te maken, is de kans groot dat de voedselfabrikant die ze maakt het vet heeft vervangen door suiker en / of zetmeel.

 

Maar laten we eerlijk zijn: wie houdt er nu van producten met verlaagd vetgehalte? Gun jezelf een pauze en vergeet gewoon de hele categorie, van vetvrije koffiemelk (wat maakt het uit?) Tot magere saladedressing. Geef jezelf toestemming om de volle zure room te kopen. Deze stap is echt geweldig!

 

Nog één ding ... Als je de volle, ongewijzigde versie van zoiets als saladedressing eet, zou je twee uur later meer voldoening moeten hebben van je salade en minder behoefte aan een snack. Wat kan helpen bij stap 3 hierboven.

 

Wauw! Dat was een makkelijke.

 

 

 


Stap 6: Toodeloo, grote porties zetmeel

Feiten: die gratis stapel zetmeel op je bord is gewoon vulmiddel. Misschien is het lekker, maar misschien is het vrij eenvoudig en niet erg inspirerend. Meestal is het een beige tint. Hoe dan ook, je hoeft er niet zoveel van te eten.

 

Ja, we hebben het over enkele van de armaturen die we gewend zijn te zien op onze lunch- en dinerborden. Die bolletje rijst. De stapel pasta. De mand met brood. En de altijd populaire aardappel. Je wilt er minder van proberen te eten. Ook al zijn ze niet zoet, ze verhogen je bloedsuikerspiegel net als snoepjes en leveren niet veel op het gebied van voeding, behalve extra calorieën.

Zetmeel koolhydraatarm keto dieet

Je hoeft het beige niet helemaal uit te bannen, maar eet er wat minder van. Maak er een gewoonte van om een ​​groot deel van deze altijd aanwezige vulstoffen te eten. Hier volgen enkele ideeën:

 

  • Sla de dinerrol over of geniet van een halve rol met veel boter.
  • Ga topless - gooi de bovenste helft van het broodje of de bovenste boterham op je hamburger of sandwich weg. (Naakt - helemaal geen brood - is ook een optie. Sub in een slawrap om gemakkelijk te eten!)
  • Geniet van je roerbak of burrito met gesauteerde geraspte kool of gewoon een klein bolletje rijst. Bloemkoolrijst is ook een optie.
  • Maak van pasta een bijgerecht, niet het hoofdgerecht. Of probeer zoodles!
  • Ga weg van die frietjes! (Of neem er maar een paar ...)

 

Dit betekent niet dat je honger zult lijden. Eet in plaats daarvan een beetje meer van al het andere - namelijk eiwitten, groenten en vet. Onze gids, De top 10 manieren om meer vet te eten, heeft een aantal smakelijke ideeën over hoe je genoeg calorieën binnenkrijgt om je verzadigd te voelen na je maaltijd zonder de ophopende kant van beige.

 

Je hebt het gedaan! Zes grote stappen de koolhydraatberg op, betekent dat je zes gigantische stappen dichter bij een gezondere jij bent!

 

 

 


Volgende stappen?


Gebruik deze gids om je te helpen je eigen gids en leraar te zijn. Smeed je persoonlijke pad zo ver de koolhydraat berg op als je wilt. Een grote gezondheid wacht degenen die het ver genoeg halen om te rusten op een plek onder hun persoonlijke koolhydraatdrempel. Het is daar - met minder suiker en geraffineerd zetmeel - waar wellness zich bevindt.

 

Heb je alle zes stappen voltooid? Gefeliciteerd! Je hebt geweldige vooruitgang geboekt op je reis weg van suiker en verfijnd zetmeel en terug naar gezond eten! We hopen dat je zich beter voelt en merkt dat je meer verzadigd bent met je maaltijden.

 

Als je denkt dat je het nog beter zou kunnen doen door meer koolhydraten uit je dieet te verwijderen, overweeg dan onze beginnersgidsen voor een koolhydraatarm of ketogeen (zeer koolhydraatarm) dieet. Door deze zes stappen te voltooien, heb je jezelf klaargemaakt voor een eenvoudigere overgang naar volwaardig koolhydraatarm eten. Onze talrijke gidsen (voor zaken als uit eten gaan, reizen of met een beperkt budget eten) kunnen het resterende pad naar een echt koolhydraatarme levensstijl onthullen. En onze uitgebreide collectie smakelijke recepten zal je weg verlichten en je naar je bestemming helpen!

 

Waarom begin je vandaag niet aan je reis ?!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.