Waarom iedereen een personal trainer zou moeten nemen + BONUS

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 14:29

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen, ongeacht hun leeftijd, conditie of fitnessniveau, baat kan hebben bij de begeleiding van een personal trainer. Of je nu net begint met sporten of al een ervaren sporter bent, een personal trainer kan je helpen om je doelen te bereiken en het beste uit jezelf te halen.

In deze blog bespreek ik enkele belangrijke redenen waarom iedereen een personal trainer zou moeten overwegen en je niet tegen de kosten van een personal trainer zou moeten aanhikken.

Ook vind je als bonus een klein trainingsschema aan het einde van deze blog: Handig toch?!

 

Geen worstelingen met welke oefeningen je moet doen

Een personal trainer biedt een op maat gemaakt trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften, doelen en fysieke capaciteiten. Dit betekent dat je niet hoeft te worstelen met generieke oefeningen die mogelijk niet geschikt zijn voor jouw lichaam of trainingsdoelen. Met een personal trainer krijg je een programma dat specifiek is ontworpen om jou te helpen slagen.

 

 

Jouw stok achter de deur

Grootste valkuil bij iemand die fit wil worden? Het van de bank afkomen, afscheid nemen van je meest bekeken tv programma en gaan! Niet met een PT. Een personal trainer fungeert als jouw persoonlijke motivator en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft tijdens het hele trainingsproces. Ze zullen je aanmoedigen, je uitdagen en je verantwoordelijk houden voor je acties. Dit verhoogt de kans dat je consistent blijft trainen en je doelen bereikt.

 

 

Veilig en op de juiste manier oefeningen uitvoeren = minder blessures

Veel mensen lopen blessures op tijdens het sporten omdat ze de juiste technieken niet beheersen. Een personal trainer leert je de juiste vorm en techniek voor elke oefening, waardoor het risico op blessures wordt verminderd. Ze zorgen ervoor dat je oefeningen veilig en effectief uitvoert, zodat je optimaal resultaat behaalt zonder jezelf te schaden.

 

 

Variatie in sport en voortgang

Een personal trainer zal je trainingsroutine voortdurend variëren om verveling te voorkomen en je uitdaging te bieden. Ze zullen je helpen om je grenzen te verleggen en je progressie te meten, zodat je steeds sterker, fitter en gezonder wordt.

 

 

BONUS: eenvoudig trainingsschema voor beginnende sporters:

 

Maandag: Krachttraining (volledig lichaam)

 • Squats: 3 sets van 10 herhalingen
 • Dumbbell bench press: 3 sets van 10 herhalingen
 • Bent-over rows: 3 sets van 10 herhalingen
 • Lunges: 3 sets van 10 herhalingen (per been)
 • Planken: 3 sets van 30 seconden

Woensdag: Cardio training

 • Joggen of wandelen: 30 minuten

Vrijdag: Krachttraining (volledig lichaam)

 • Deadlifts: 3 sets van 10 herhalingen
 • Shoulder press: 3 sets van 10 herhalingen
 • Sit ups: 3 sets van 10 herhalingen
 • Step-ups: 3 sets van 10 herhalingen (per been)
 • Russian twists: 3 sets van 10 herhalingen (per zijde)

 

Het bovenstaande trainingsschema is slechts een basisrichtlijn voor beginnende sporters. Het is altijd het beste om een personal trainer te raadplegen om een programma op maat te laten maken dat rekening houdt met je specifieke doelen, beperkingen en vooruitgang.

 

Waardevolle investering

Een personal trainer is een waardevolle investering in je gezondheid en fitheid. Ze bieden individuele begeleiding, motivatie, technische correcties en een persoonlijk afgestemd programma. Of je nu net begint met sporten of je fitness naar een hoger niveau wilt tillen, een personal trainer kan je helpen om goed van start te gaan en je doelen te bereiken.