Meest effectieve Acne Routine onder €50

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 16:23
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Heb jij last van acne en zie je de door de bomen het bos niet meer? 

Tegenwoordig zijn er zoveel producten op de markt die claimen acne tegen te gaan en je binnen een week een gladde huid beloven. Vaak zijn deze producten agressief voor de huid en bevatten ze ingredienten die de huid juist verstoppen.

 

Met dank aan mijn dermatoloog die al deze producten aan mij aangereden heeft, heb ik nu de ultieme gezichtverzorging routine gevonden! En dat allemaal onder de €50,-

Gezichtsverzorging acne routine

Wat is acne?

Wat is acné precies? Over het algemeen denk je aan witte etters, mee-eters, puistjes en cystische acne, die het gevolg zijn van verstopte poriën door olie, dode huidcellen en bacteriën. Cystische puistjes leven dieper in de huid en kunnen moeilijker te verwijderen zijn.

Veel verschillende factoren kunnen acne veroorzaken, variërend van hormonen tot genetica tot stress. Gelukkig kan het hebben van een consistente huidverzorgingsroutine die specifiek gericht is op acne je helpen om een zuiverdere huid te krijgen.


Hoe voorkom en verwijder je acne?

Het is belangrijk om de producten 's morgens en' s avonds te gebruiken en ervoor te zorgen dat je formules met de juiste ingrediënten gebruikt.

Zoek naar producten die benzoylperoxide bevatten om bacteriën te doden; salicylzuur om dode huidcellen te verwijderen; en alfahydroxyzuren (AHA's) om bacteriën te doden, dode huidcellen te verwijderen en ontstekingen te verminderen.

Pas ook op met ingrediënten die porie verstoppend zijn.

 


Stap voor stap routine voor acne

Hier is onze stapsgewijze handleiding voor het opzetten van een huidverzorgingsregime voor een huid die gevoelig is voor acne.

Alle producten zijn aanbevolen door dermatologen en zijn vrij van porie verstoppende ingredienten.

 

In de ochtend

Reiniging is essentieel voor de behandeling van acne, maar er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

  • Kies voor een romige formule als je huid aan de drogere kant is of een schuimreiniger als je een erg vette huid hebt.
  • Kies altijd een olievrije reiniger en zoek naar ingrediënten als salicylzuur of benzoylperoxide.
  • Vermijd agressieve exfolianten, die de huid verder kunnen irriteren.
  • Gebruik je vingertoppen bij het aanbrengen van reinigingsmiddel; vermijd het gebruik van reinigingsborstels, washandjes of ander gereedschap, omdat deze meer bacteriën op je huid kunnen aantrekken en verspreiden.
  • Was je gezicht met water dat warm maar niet te heet is. Heet water kan irritatie veroorzaken en kan ook pijnlijk zijn, afhankelijk van de ernst van je acne.

Stap 1

 

Gebruik als reiniger de Cerave renewing SA cleanser.

Deze cleanser is zacht voor de huid en bevat Salicylic acid, Salicylic acid behandelt acne door zwelling en roodheid te verminderen en verstopte huidporiën los te maken zodat puistjes kleiner kunnen worden.

Ceramiden herstelt de barrière en helpt vocht binnen te houden en irriterende stoffen buiten te houden.

CeraVe Renewing SA Cleanser biedt zachte, niet-irriterende exfoliatie zonder agressieve microbolletjes die je huid kunnen beschadigen. Deze salicylzuurreiniger is geschikt voor gebruik op je gezicht en lichaam, maar ook voor de huid die gevoelig is voor acne. Het exfolieert niet alleen de huid, maar met drie essentiële ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide, helpt het ook om de huid te verzachten en glad te maken zonder de beschermende barrière te verstoren . Deze formule is ook niet-comedogeen, geurvrij en verrijkt met antioxidant vitamine D.

 


Stap 2

 

Na de Cleanser gebruik je Benzoyl peroxide, Benzoyl peroxide producten worden meestal gebruikt om milde tot matige acne te behandelen. Wanneer het wordt gebruikt om acne te behandelen, werkt benzoylperoxide door de hoeveelheid acne-veroorzakende bacteriën te verminderen en door de huid te laten uitdrogen en vervellen.

De Acnecide Face Gel Spot Treatment met benzoylperoxide is een vakkundig geformuleerde leave-on behandeling voor acne in het gezicht, die helpt de huid te verzorgen die aandacht nodig heeft.

Geschikt voor milde acne, de actuele gel is verrijkt met het actieve ingrediënt 5% benzoylperoxide, helpt om tot 95% van de bacteriën te verwijderen die tot acne leiden.

De ultra-hydraterende formule, doordrenkt met glycerine, helpt de natuurlijke barrière van de huid aan te vullen met vocht, terwijl AC-microbolletjestechnologie helpt overtollige olie te absorberen.

Of gebruik de cerave Acne Control Gel.
De Geconcentreerde Anti-Onzuiverheden Verzorging helpt onzuiverheden en puistjes te verminderen, vernauwt de poriën en helpt de huidbarrière te herstellen. De formule bevat 3 essentiële ceramiden, AHA en BHA, en niacinamide en hyaluronzuur om de huid te hydrateren en verzachten. De MVE-Technologie zorgt voor een langdurige afgifte van hydraterende ingrediënten voor een langdurige hydratatie.


Stap 3

Gebruik daarna een neutrale crème met zonnenbrand, zelfs in de winter als de zon niet zo veel schijnt is het  heel belangrijk om een goede crème met spf aan te brengen. het liefst 30+

Eucerin is een goed merk dat de huid verzorgt en niet verstopt en wordt heel erg aangeraden door dermatologen ook voor het bestreiden van acne.

 

Eucerin Sun Oil Control SPF 50 Face Sunscreen Lotion is een olievrije zonnebrandcrème voor het gezicht geformuleerd met 5 antioxidanten en olie-absorberende mineralen voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid.(1) Deze Eucerin zonnebrandcrème voor het gezicht met SPF 50 bevat UVA/UVB-zon bescherming plus een geavanceerd antioxidantencomplex, 5 AOX Shield™, dat niet alleen neutraliseert, maar ook beschermt tegen vrije radicalen en de gezondheid van de huid helpt ondersteunen. Deze zonnebrandcrème voor het gezicht SPF 50 is ook niet-comedogeen, dus het verstopt de poriën niet. Gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk uit te smeren en gemakkelijk te blenden, deze zonnebrandlotion SPF 50 zorgt voor een onmiddellijke, langdurige matte finish.

of gebruik de Eucerin Sun Sensitive Protect Crème SPF50+ Zonnebrand

 

Eucerin Sun Sensitive Protect Crème SPF 50+ is een geavanceerd zonnebrandmiddel voor het gezicht dat specifiek is ontworpen om te beschermen tegen huidveroudering door de zon en pigmentvlekken. Voor de normale en droge huid. Waterbestendig.

Deze innovatieve formule biedt totale bescherming tegen schade door UV-straling, in zowel de bovenste als de onderste lagen van de huid:
•Een zeer doeltreffend, fotostabiel UVA-/UVB-filtersysteem met Tinosorb S biedt betrouwbare bescherming tegen zonnebrand. Goedgekeurd door de EU en Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen Colipa).
•DNA-bescherming met glycyrrhetinezuur dat de huideigen DNA-bescherming en herstelmechanismen ondersteunt.
•Celbescherming met licochalcone A, een krachtige antioxidant die de huidcellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.
Eucerin Sun Sensitive Protect Crème SPF 50+ is een geavanceerd zonnebrandmiddel voor het gezicht dat specifiek is ontworpen om te beschermen tegen huidveroudering door de zon en pigmentvlekken. Voor de normale en droge huid. Waterbestendig.

Deze innovatieve formule biedt totale bescherming tegen schade door UV-straling, in zowel de bovenste als de onderste lagen van de huid:
•Een zeer doeltreffend, fotostabiel UVA-/UVB-filtersysteem met Tinosorb S biedt betrouwbare bescherming tegen zonnebrand. Goedgekeurd door de EU en Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen Colipa).
•DNA-bescherming met glycyrrhetinezuur dat de huideigen DNA-bescherming en herstelmechanismen ondersteunt.
•Celbescherming met licochalcone A, een krachtige antioxidant die de huidcellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.


In de avond

 

Stap 1


In de avond gebruik je dezelfde cerave renewing SA cleanser 

 


Stap 2

Daarna gebruik je Retinol (retinoid)
Retinol verhoogt de productie van huidcellen (proliferatie). Het helpt poriën te ontstoppen. Retinol exfolieert ook je huid en verhoogt de collageenproductie, waardoor fijne lijntjes en rimpels kunnen verminderen, waardoor je huid er frisser en voller uitziet.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% is een goed voorbeeld en is goedkoop als je krap bij budget zit.

Let wel op dat je hier niet teveel van op je gezicht smeert, de grootte van een erwt is hierbij voldoende.


Stap 3

 

Daarna gebruik je een zachte vochtinbrengende crème. Cetaphil wordt hierbij ook sterk aangeraden door dermatologen.

 

Cetaphil Hydraterende Crème is een rijke, niet vette, vochtinbrengende crème voor gezicht en lichaam. De crème is speciaal samengesteld volgens een nieuwe en verbeterde formule die een door dermatologen onderschreven mix van Vitamine B3, Provitamine B5 en hydraterende Glycerine bevat, om de weerstand van de gevoelige huid te helpen verbeteren. De hydraterende crème is verrijkt met Zoete Amandelolie en helpt om het vochtgehalte van de huid intensief aan te vullen en vochtverlies te voorkomen.

De hypoallergene formule zonder toegevoegde geurstoffen en vrij van parabenen verstopt de poriën niet en is klinisch getest voor zelfs de meest gevoelige huid. Cetaphil is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, wetenschappers en experts, gericht op de bescherming van de vijf tekenen van de gevoelige huid:een droge huid, irritatie, ruwe huid, trekkerige huid en een verzwakte huidbarrière.

Geschikt voor:
• Gezicht en lichaam
• Alle leeftijden, dus ook kinderen en pasgeboren baby’s
• Alle huidtypes, in het bijzonder droge tot zeer droge, gevoelige huid én bij huidaandoeningen zoals acné, eczeem, rosacea en psoriasis
• Verzorging tijdens of na andere dermatologische behandelingen
• Herstel en rehydratie van beschadigde huid

Tot Slot

Dit is voor mij de meest effectieve en goedkoopste methode om acne voorgoed te bestrijden. Deze methode heeft niet alleen mij maar ook vele andere geholpen om van acne af te komen. Zelfs als je hormonale acne hebt is dit een effectieve methode.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.