Cheating tijdens koolhydraatarm en keto

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 22:13
Cheating tijdens koolhydraatarm en keto

Vals spelen of niet vals spelen? Dat is de eeuwige vraag.

 

Bijna iedereen komt weleens in de verleiding - ben jij dat? Deze vijfdelige gids helpt je na te denken over valsspelen met weinig koolhydraten ... en als je besluit om vals te spelen, zal het je helpen het slimmer te doen.

 

In werkelijkheid houden we niet van de term 'vals spelen'. Wij gebruiken het omdat veel mensen zich ermee verhouden, maar wat betekent het eigenlijk? Betekent dit dat je 'ergens mee wegkomt'? Betekent dit dat je iets oneerlijks wint? Wat het echt betekent, is dat je jezelf bedriegt. Daarom geven we de voorkeur aan de term 'planloos verlopen'. Dat laat zien dat we een plan hebben, we op weg zijn naar een doel en soms gaan we van plan. En soms is dat oké, zoals je in deze handleiding zult lezen. Aangezien "cheat" echter een veelgebruikte term is waar veel mensen mee te maken hebben, gebruiken we het vaak in deze handleiding.

bol3daagse 2022bol3daagse 2022

1. Slechte en minder slechte redenen om vals te spelen


Waarom vals spelen? Sommige redenen zijn beter dan andere.


Slechte redenen

cheating koolhydraatarm keto dieet

Beleefdheid of erbij willen horen


Tante Martha komt er wel overheen als je haar kleverige toetje overslaat. De verrassing van je tafelgenoot wanneer je aardappelen uitwisselt voor extra groenten is meestal vluchtig. Overbeleg de interesse of investering van anderen in je persoonlijke voedingskeuzes niet.

 

Je zou je waarschijnlijk geen zorgen maken over wat mensen van je denken als je zou kunnen weten hoe zelden ze doen! - Olin Miller


Onthoud dat mensen meestal in hun eigen ervaring verwikkeld raken en snel verder gaan dan jij.


Sommige mensen worden echter overdreven nieuwsgierig naar je voedselkeuzes. Als dat gebeurt, wees dan voorbereid met een regel als: "Sorry, ik heb een gevoelige maag."


Impulsiviteit


Een impulsief bereik in die kom met snoep is een onbevredigende cheat. Een last-minute beslissing om een ​​paar van die koude frietjes op het bord van je kind te eten, is zelden zo bevredigend.

 

Gepland bedrog kan kracht geven - willekeurig bedrog ondermijnt. Wees trouw aan jezelf en houd je aan je vals plan.


Slechte planning


Een middelmatige tweedaagse sandwich pakken bij een tankstation is een verspilde bedrog. Alles wat de moeite waard is om jezelf voor te bedriegen, is per definitie heerlijk. Die muffe sandwich is dat niet.

 

Bewaar koolhydraatarm noodvoedsel van goede kwaliteit in je auto, tas of koffer, zodat je nooit vals speelt omdat je honger lijdt.

 

  • Bekijk onze reisgids voor tips over koolhydraatarm voedsel onderweg.
  • Bekijk onze low-carb snackgids voor geweldige snackideeën.
  • Voor meer informatie over eten in restaurants en eetgelegenheden, ga naar "Hoe eet je koolhydraatarm als je uit eten gaat".

Minder slechte redenen

minder slechte redenen

Om langdurig koolhydraatarm te blijven


Een koolhydraatarme levensstijl gaat voor altijd mee - als je terugkeert naar je oude gewoonten, kruipen de ongewenste ziekte of kilo's terug in je leven.

 

Hoewel het contra-intuïtief klinkt, kan af en toe opzettelijk bedrog sommige mensen helpen om voor altijd vast te houden aan hun koolhydraatarme levensstijl. Hier is hoe:

 

  • Weten dat je vals kunt spelen, vermindert het gevoel van ontbering.
  • Geplande uitzonderingen kunnen ervoor zorgen dat je zich niet beroofd voelt van een favoriete verwennerij.
  • Opzettelijk valsspelen geeft je dieet wat meer variatie en maakt je flexibeler.


De meesten van ons hoeven niet perfect te zijn. Bedrieg bewust en keer dan onmiddellijk terug naar de gezonde koolhydraatarme levensstijl waar je van houdt.

 

Sommigen van ons zullen het echter moeilijker hebben om na een tijdelijke omweg weer op schema te komen. In welk kamp zit je? Mogelijk moet je experimenteren om erachter te komen, maar de resulterende kennis is bekrachtigend en zal je helpen beslissen of geplande omleidingen zullen werken of niet.


Om te profiteren van zeldzame kansen


Uw favoriete dessert - pompoentaart - wordt slechts één keer per jaar gemaakt door een dierbare familievriend ... misschien is dit een moment om een ​​uitzondering te maken op je niet-dessertregel.

 

CousCous Of die zorgvuldig gekruide piramide van couscous, geserveerd met gestoofd vlees tijdens je once-in-a-lifetime reis naar Marokko ... nogmaals, misschien is dit een waardige uitzondering (als je van couscous houdt).

 

Jezelf wat speling bezorgen om te genieten van unieke momenten of unieke smaken is waarschijnlijk een goed gebruik van je 'bedrogvergoeding'.

 

Maar houd er rekening mee dat verjaardagstaart in de pauzeruimte geen zeldzame of speciale gelegenheid is.


2. Bijwerkingen van vals spelen

Bijwerkingen cheating koolhydraatarm keto dieet

Er zijn dus slechte en betere redenen om vals te spelen. Wat zijn de typische bijwerkingen van vals spelen?


Honger en trek


Van veel koolhydraten krijg je honger. Je weet dit als je ze voor een zinvolle periode hebt opgegeven. Valsspelen houdt in dat je mogelijk honger en trek in je leven uitnodigt.

 

Ga voorzichtig te werk - je kunt in de problemen komen.


Gewichtstoename


Valsspelen leidt bijna altijd tot onmiddellijke gewichtstoename. Ten eerste brengen te veel koolhydraten je lichaam terug in de vetopslagmodus. Ten tweede kunnen koolhydraten leiden tot honger en trek, dus eet je meer. Ten derde keert het watergewicht terug dat gepaard gaat met koolhydraatrijke diëten.

 

Wil je er op je best uitzien en je goed voelen? Bedrieg zelden en voorzichtig.


Bloedsuikerspiegel


Als je diabetes op afstand houdt met je koolhydraatarme of keto-dieet, is valsspelen over het algemeen een slecht idee. Wanneer je te veel of het verkeerde type koolhydraten eet, kan je bloedsuikerspiegel tot gevaarlijk hoge niveaus stijgen. Op de lange termijn vergroot je het risico op complicaties op lange termijn zoals blindheid, dementie, amputaties, etc.

 

Aan de andere kant, elke keer dat het je lukt om vals spelen te voorkomen, ben je een stap dichter bij het omkeren van je diabetes type 2.1

 

Voor mensen met diabetes of prediabetes kan de prijs van bedrog te hoog zijn.


Ziekte en acne


Voor sommigen van ons kan vals spelen leiden tot dramatische en vrij onmiddellijke tegenslagen - een opgeblazen gevoel, maagklachten, gas of zelfs epileptische aanvallen (als je epilepsie heeft). Sommige mensen krijgen ook acne en andere soorten huidproblemen.

 

Als dit jou overkomt, is vals spelen echt de moeite waard?


Slecht voelen


Een van de meest vervelende effecten van vals spelen is dat je je vaak niet goed voelt nadat je vals hebt gespeeld. Naast gewichtstoename, bloedsuikerpieken enzovoort, kan je humeur eronder lijden: enthousiasme, focus en zelfvertrouwen dalen.

 

Dit is moeilijk - en achteraf gezien lijkt de beslissing om vals te spelen twijfelachtig.


Verslaving


Voor degenen onder je die verslaafd zijn aan suiker (of koolhydraten), is het potentieel erg gevaarlijk om vals te spelen. Suikerverslaving is waarschijnlijk reëel. Hoewel er discussie is, zijn veel wetenschappers het erover eens dat suiker psychoactief is - het activeert de beloningscentra in je hersenen (vergelijkbaar met andere verslavende drugs). Als gevolg hiervan kan een terugval onmiddellijk optreden.


Ervaar je een verlies van controle wanneer je eet, vooral suikerachtig en verwerkt voedsel? Bekijk dan deze video.
Wat kan er gebeuren als een alcoholist slechts één drankje pakt? Hetzelfde kan gebeuren met een suikerverslaafde, en je kunt uiteindelijk van de rails raken. Matiging is voor sommigen geen optie en de enige veilige keuze kan volledige onthouding zijn.


Jezelf bedriegen


Laten we tot slot duidelijk zijn over wat valsspelen betekent. Simpel gezegd betekent 'bedriegen':

 

iets van iemand afnemen door een regel te overtreden; of


om te voorkomen dat iemand iets krijgt wat hij of zij verdient of verwacht te krijgen.


Onthoud dit: wanneer je afdwaalt van je koolhydraatarme levensstijl, ben je degene die het verliest. Je bedriegt geen ‘dieet’ - je bedriegt jezelf.


3. Valsspelen zonder valsspelen


Is het mogelijk om vals te spelen zonder schuldgevoelens of slechte bijwerkingen? Zeker. Deze tips leren je vals spelen zonder vals te spelen.

Zin in een pizza? Voordat je gaat graven in een ongezonde en waarschijnlijk middelmatige pizza die je opgeblazen zal maken, wat dacht je van het eten van de heerlijke en gezonde keto-pizza?

 

Jonesing voor wat brood? Sla de bloedsuikerspiegel over van een traditioneel brood en eet in plaats daarvan dit absoluut geweldige keto-brood!

 

Verlangen naar dessert? Voordat je voor ongezonde opties gaat, probeer dan dikke bommen, bevroren lekkernijen en brownies! Je zult van ze houden.

 

Er zijn meer fantastische koolhydraatarme recepten voor veel van de troostmaaltijden waarnaar je verlangt. Bedrieg door deze vervangers te eten en je zult genieten van fantastische smaken zonder schuldgevoel. Dat is vals spelen zonder vals spelen.


Bedrieg je geest met deze vertragingstactiek

Ongezond eten gezond maken

Verleid om die chocoladecroissant op het ontbijtbuffet te eten? Zeg tegen jezelf: "Ik kan het hebben, ik ga eerst eerst iets anders eten." Laad vervolgens roerei en knapperig spek en andere koolhydraatarme favorieten op. Eet zoveel als je wilt. Wat gebeurt er? Je verlangen naar croissants is zo verminderd dat je het niet eens meer wilt. Goed gedaan!

 

Verleid om een ​​toetje te eten tijdens het etentje dat je bijwoont? Zeg tegen jezelf: 'Ik wacht wel en neem chocola als ik thuiskom.' Later, thuis, is de tijd verstreken en is je eetomgeving veranderd - je ziet niet langer hoe vrienden een verleidelijk dessert inademen. Dit vermindert je drang naar iets zoets en maakt het gemakkelijker om de chocolade - en het dessert - helemaal over te slaan!

 

Dit zijn voorbeelden van de denkspellen die velen van ons spelen om vals spelen te voorkomen. Zij werken. Gebruik ze om jezelf op schema te houden.

 

Als je echt wilt voorkomen dat je vals speelt - als je bijvoorbeeld een suikerverslaving hebt - gebruik dan deze klassieke tool. Zeg tegen jezelf dat je morgen kunt krijgen wat je wilt. Absoluut niet vandaag, maar morgen mag je het hebben.

 

Natuurlijk gebruik je morgen dezelfde tool.


Bedrieg je trek met koolhydraatarme snacks

Koolhydraatarme snacks

Heb je honger en snak je naar koolhydraten? Het hebben van koolhydraatarme snacks bij de hand is een geweldige manier om die gevoelens te doden voordat ze je overweldigen.

 

Neem te allen tijde koolhydraatarme snacks zoals walnoten, macadamia-noten of Babybel-kaas mee. Wanneer een verlangen toeslaat, handel dan snel en eet koolhydraatarm voedsel voordat je instort in koolhydraatarme verleidingen.

 

Bekijk onze koolhydraatarme snackgids voor meer geweldige snackideeën.


Als je aan intermittent fasting doet, bedrieg dan met vet

Intermittent Fasting cheating

Als je met tussenpozen vast, kan het soms een beetje moeilijk zijn om de dag door te komen zonder te eten. Als je in de verleiding komt om je vasten te verbreken voordat je van plan was, doe het dan met puur vet - kokosolie of boter in koffie of thee zijn geweldige keuzes.

 

Als je dit doet, wordt je honger minder groot zonder je uit de staat van vetverbranding te halen. Intermitterend vasten levert op.


4. Slim vals spelen


Hoewel we vals spelen niet aanmoedigen, willen we wel dat je zo slim mogelijk vals speelt als je dat doet. Speel vals met deze negen tips:

Bedrieg opzettelijk


Wees de baas en bedrieg bewust. Je bedriegt jezelf, dus bedrieg zo goed mogelijk. Doe je het beter met een strikt dagelijks regime met af en toe een vrije dag? Of voel je je minder achtergesteld met een kleine, dagelijkse off-plan verwennerij? Kun je twee keer per week gewicht houden terwijl je vals speelt? Ken jezelf.

 

Je intenties opschrijven kan helpen. Probeer dit:

 

  • Houd je vals spelen bij - schrijf op wanneer je vals speelt en wat er is gebeurd. Een logboek helpt je te meten hoeveel je vals speelt en de bijwerkingen te begrijpen.
  • Stel duidelijke regels op over de frequentie en het soort vals spelen dat je wel en niet toestaat. Schrijf ze op en plaats ze in de keuken.

Speel vals met voedsel dat niet veel koolhydraten bevat


Deze is duidelijk, maar zoveel mensen missen het. Bedriegen met de minst slechte keuze die mogelijk is. Als je gewone pizza moet eten, is dunne korst beter dan dik.

 

Als je hebt besloten om uit te geven aan het dessert, is er dan een kopje chocolademousse of een stuk cheesecake dat minder koolhydraten bevat dan dat plakje frosted layer cake? Alle drie zijn ze zoet, maar de mousse en cheesecake bevatten meer vet en minder koolhydraten dan frosted layer cake.

 

Alleen omdat je vals speelt, wil nog niet zeggen dat je alle voorzichtigheid in de wind moet gooien. Minimaliseer de schade.


Cheat met kleine porties

cheat met kleine porties


Bij het eten van koolhydraten, hoe minder koolhydraten je eet, hoe beter. Als je besluit dat het de moeite waard is om iets verboden te eten, wat dacht je van een smaak - slechts één hap?

 

Als je bijvoorbeeld naar een zoete afdronk van je maaltijd verlangt, is een hap van het dessert van iemand anders een betere keuze dan je eigen dessert te bestellen. En één dessert bestellen om te delen met je metgezel is beter dan één voor ieder van jullie te bestellen.

 

Wees niet bang om na slechts een of twee happen suikerachtig of zetmeelrijk cheat-voedsel op je bord te laten liggen. Ga je gang - verspil de rest zonder spijt. Het is niet slim om een ​​carb-cheat af te maken wanneer je het niet echt wilt.


Valsspelen na een maaltijd


Na MealYes had je grootmoeder gelijk toen ze erop stond dat je dat chocoladekoekje at nadat je klaar was met lunchen. De timing van je eten maakt echt uit.

 

Beginnen met gezonde koolhydraatarme of keto-gerechten vermindert je eetlust voor de slechte dingen, zodat je minder vals speelt. Bovendien vertraagt ​​het eten van eiwitten en vetten eerst de opname van glucose in je bloed en vermindert het de intensiteit van je bloedsuikerspiegel.


Valsspelen laat op de dag


Blijf overdag bij je koolhydraatarme levensstijl en overweeg alleen om koolhydraten te eten na het avondeten. Dit helpt op twee manieren: het beperkt het venster om vals te spelen en houdt je lichaam het grootste deel van de dag in een koolhydraatarme modus. Als je profiteert van milde ketose, maximaliseert laat bedriegen de tijd die je besteedt aan het verbranden van ketonen.


Cheat met minder suiker


Eenmaal aangepast aan koolhydraatarm eten, verandert je smaak - vooral je gevoeligheid voor suiker. Zoete lekkernijen die vroeger precies goed smaakten, zullen nu te zoet smaken. Profiteer van deze natuurlijke verbetering in de gevoeligheid van je smaakpapillen. Ga donkerder op de chocolade; doe minder suiker in je yoghurt.

 

Wat het ook is, als het om suiker gaat, is minder meer.


Bedriegen met toegevoegd vet

Meer vet toevoegen


Verdun de koolhydraten! Voeg boter toe aan brood, room aan perziken en kaas aan crackers.

 

Als je je carb-cheat combineert met heerlijke vetten, eet je minder koolhydraten en voel je je meer tevreden. Bovendien vertraagt ​​je de opname van glucose in je bloed en vermindert je de resulterende bloedsuikerspiegel, wat betekent minder insuline, minder honger ... allemaal goed.


Speel vals met eten dat voor jou belangrijk is


Laat je koolhydraten tellen. Neem geen genoegen met dat gewone, door de supermarkt gemaakte citroenvierkant dat je buurman naar de pot heeft gebracht. Wacht in plaats daarvan op je favoriet - een stukje citroenschuimtaart - uit de hoekbakkerij.

 

Kies wat je leuk vindt en bewaar je vals spelen precies daarvoor.


Cheat voor of na de activiteit

Cheat voor of na oefening


Vals spelen voor of vlak na krachtige activiteit is het minst slechte moment om vals te spelen. Als je koolhydraten eet voor een training, zal je activiteit sommige ervan verbranden, zodat ze je vetreserves niet halen.

 

Als je direct na een training vals speelt, zijn je glycogeenvoorraden uitgeput, dus sommige koolhydraten die je eet zullen glycogeen aanvullen in plaats van om te zetten in vet.

 

Overschat het effect van lichaamsbeweging echter niet ... het is niet zo belangrijk als de meeste mensen denken. Hoewel activiteit de schade van af en toe bedrog kan verminderen, kun je gewoon niet een slecht dieet ontlopen.


5. Eindelijk: snel weer op het goede spoor

Terug dieet koolhydraatarm of keto

Als het gaat om bedrog, is een oud gezegde van toepassing: ga meteen terug op het paard! Als je vals hebt gespeeld, zelfs als je je eigen regels hebt overtreden, sla jezelf dan niet in elkaar. Onthoud dat het soms iedereen overkomt - ja, iedereen. Dus ga gewoon terug naar het koolhydraatarme circuit.

 

Hier is hoe:


Anticipeer op extra honger en trek


Bereid je voor op de extra honger en extra trek die normaal gesproken na het bedrog ontstaan. Verdubbel, recommit en kijk niet achterom. Je kan dit doen!


Leer van je bedrog


Analyseer de situatie die tot valsspelen heeft geleid. Als je je begeertriggers en eetgedrag begrijpt, kun je je toekomstige tegenslagen voorkomen. Het is een proces - blijf leren en verbeteren.


Vergeef jezelf


Jezelf in elkaar slaan omdat je vals hebt gespeeld, helpt niet. Wees lief voor jezelf. Koolhydraatarm, net als het leven, is een reis - omwegen gebeuren. Zweet de kleine dingen niet. Houd je langetermijndoel in de gaten en ga met vertrouwen terug naar low carb.

 

Dit helpt je niet alleen om je beter te voelen - het helpt je ook om te slagen. Je slecht voelen vermindert alleen maar de wilskracht en maakt het gemakkelijker om te vallen voor meer verleidingen, in een vicieuze cirkel. Probeer in plaats daarvan jezelf meteen te vergeven. Het is klaar, het is voorbij, het was een kleinigheid in het grote geheel.

 

Voel je goed, wetende dat je nu weer op het goede spoor bent - dat is alles wat je kunt doen, en het is het enige dat telt.


Een laatste woord


Onthoud - vals spelen is een hulpmiddel. Zoals elk hulpmiddel kan het helpen of kan het schade toebrengen. Misschien is vals spelen niet geschikt voor jou. Misschien is het. Maar als je besluit om vals te spelen, doe het dan slim. Ontwikkel geweldige gewoonten met opzettelijke uitzonderingen.

 

En als je besluit dat het tijd is voor een uitzondering, geniet dan van elke hap!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.