Koolhydraatarm en keto in een koolhydraatrijke wereld

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 19:23
Koolhydraatarm en keto in koolhydraatrijke wereld

Koolhydraatarme woning inrichten | Koolhydraatarm in koolhydraatrijk huis | Koolhydraatarm weg van huis | Koolhydraatarm met kinderen | Weet waar je mee te maken hebt

 

Kijk eens naar je omgeving. Overal zijn goedkope calorieën. Belabberde, verouderde ideeën over voeding en gezondheid domineren. Verkeerd geïnformeerde artsen en diëtisten houden toezicht. Ongeïnteresseerde gezondheidsfunctionarissen van de regering steken hun kop in het zand. Het is een perfecte storm.

bol3daagse 2022bol3daagse 2022

De cruise die je niet hebt gekozen


Nederland is, zoals de meeste moderne landen, als een slecht cruiseschip dat op weg is naar slecht weer. De buffetten aan boord zijn vol met verwerkt voedsel - suikerhoudende dranken, zetmeelrijke snacks en maaltijden die worden gedomineerd door additieven, sterk verwerkte oliën en meer zetmeel. De restaurants zijn altijd open en de onbeperkte buffetten moedigen grote borden aan, hoog opgestapeld met eten.

 

De cruisedirecteur promoot het altijd aanwezige eten en drinken via de luidsprekers van het schip en herinnert je eraan om altijd naar de restaurants te gaan. Of je nu honger hebt, je verveelt of je eenzaam voelt, het antwoord is een bezoek aan de scheepsbars, buffetten en snackkraampjes. Af en toe verpest de kapitein de stemming - hij pakt de microfoon op en waarschuwt: 'Passagiers moeten minder eten en meer bewegen.'

 

En zo gaat het - de eindeloze cyclus van zwaar op de markt gebracht en alomtegenwoordig slecht voedsel, gewichtstoename, slechte gezondheid, misleide uitbrander en schuldgevoel. Dit is onze gekke wereld.


Verlaat het schip


Leven met weinig koolhydraten betekent dat je de cruise moet verlaten voordat je naar beneden gaat. Eenmaal uit het schip, kun je de buffetten vermijden die je op het verkeerde been zetten.

 

Je koolhydraatarme levensstijl redt je niet alleen van de storm. Het kan helpen het kapotte systeem te repareren. Het voorbeeld dat je elke dag geeft, is belangrijk. Als er genoeg mensen aanslaan, kunnen we de wereld veranderen.

 

Koolhydraatarm wonen vereist extra planning en een onafhankelijke geest. Maar we weten dat je het kunt. Deze post is ontworpen om koolhydraatarm leven in een koolhydraatrijke wereld gemakkelijker te maken.

 

Hier is je vijfdelige gids om stroomopwaarts te zwemmen.

Uw koolhydraatarme woning inrichten
Wonen met weinig koolhydraten in een koolhydraatarm huis
Wonen met weinig koolhydraten, weg van huis
Ouders met weinig koolhydraten
Weten waar je mee te maken hebt


1. Je koolhydraatarme woning inrichten

Koolhydraatarm keto koelkast inrichten

Een koolhydraatarm huis is als een reddingsboot die dobbert naast het enorme cruiseschip dat onze giftige moderne voedselomgeving bevat. Wanneer je van het cruiseschip afstapt en thuiskomt bij je reddingsboot, kun je jezelf omringen met heerlijk echt eten, waardoor de zeer verwerkte keuzes aan boord van de cruise worden geëlimineerd.

 

Voorzie je reddingsboot van het beste voedsel dat je je kunt veroorloven. Tijd die goed in de supermarkt is doorgebracht, is de meest cruciale stap om jezelf op te zetten voor succes met weinig koolhydraten. Koop verstandig. En onthoud: als je het niet koopt, eet je het niet.


Bouw je basislijst met boodschappen


Je weet wat je moet kopen: vlees, vis, zeevruchten, eieren, volvette zuivelproducten, kleurrijke groenten, scherp fruit en noten. Plus natuurlijk boter en olijfolie! Hier is een meer gedetailleerde boodschappenlijst, geordend op sectie van de winkel. Print het uit en neem het mee als je winkelt.


Beheers online boodschappen


Sommigen van ons leven in ruige voedselomgevingen. Je plaatselijke supermarkt biedt mogelijk niet het heerlijke verse vlees, de verleidelijke groenten en de gezonde koolhydraatarme extra's die je zoekt. Gelukkig breiden online kruideniers uit. Hier zijn er een paar die bij je in de buurt kunnen leveren:

 

Amazon voor service de volgende ochtend


Amazon Fresh1 biedt bezorging de volgende ochtend op veel locaties.

Instacart en lookalikes voor snelle leveringen
Als je in een grootstedelijk gebied woont, kan Instacart een snelle bezorging van je boodschappen bij je thuis bezorgen. Hun model is de bezorging van boodschappen in minder dan een uur. Lokale spelers zoals deze bieden vergelijkbare services in veel grote of middelgrote steden.

 

Walmart en regionale kruideniers voor het ophalen van stoepranden
Walmart biedt in veel markten online bestellen en ophalen aan de stoeprand aan. Veel regionale supermarktketens bieden ook online bestellingen met ophaalservice aan de stoeprand. Dit bespaart tijd en is meestal gratis.

 

Safeway, etc. voor levering aan huis


Nationale supermarktketens zoals Safeway accepteren online bestellingen, halen je boodschappen uit en leveren tegen betaling aan je deur. Kijk wat er in je regio beschikbaar is.

 

Thrive Markets voor biologisch-achtige niet-bederfelijke waren met korting


Zoals Fortune het uitdrukte: "Als Costco en Whole Foods een online baby hadden, zou het er ongeveer uitzien als startup Thrive ..." , allemaal aan huis geleverd tegen prijzen die beter zijn dan die van Amazon, is Thrive een goede optie. Let op: er is een lidmaatschapsbijdrage van ~ $ 60 / jaar, maar je kunt het een maand gratis proberen.

 

Postmates bezorgt bij kruideniers en restaurants
Of je nu boodschappen wilt doen of een gastronomische maaltijd wilt, Postmates heeft 24/7 dienst op veel markten. Ze beloven een snelle, hoffelijke bezorging binnen een uur.


Overweeg een maaltijdbezorgservice

maaltijdbezorg service koolhydraatarm keto dieet

Kook nieuwe recepten met verse ingrediënten die bij je thuisbezorgd worden


Graag koken maar niet graag winkelen? Zoals afwisseling? Luxe maaltijdbezorgdiensten zijn vrij nieuw en in trek. Ze verpakken hele voedselingrediënten voor maaltijden, samen met een recept, en sturen ze naar je in een geïsoleerde doos. Jij kookt.

 

Misschien heb je gehoord van de reguliere keuzes - Hallo vers, geplateerd en blauw schort. Je kunt een van deze proberen en gewoon het zetmeel weggooien en wat gezond vet uit je koelkast of voorraadkast toevoegen.

 

Beter nog, bekijk voor een maaltijdservice die dichter bij low carb ligt de opties bij deze drie abonnementsdiensten:

 

 • Green Chef (scroll naar het paleo-aanbod)
 • Sun Basket (klik op paleo tab voor aanbiedingen)
 • Chef'd (veel opties - zoek naar koolhydraatarme aanbiedingen)


Probeer volledig bereide koolhydraatarme maaltijden


Bekijk deze nationale opties voor kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden dieje niet zelf hoeft te koken:

 • Diettogo.com (koos voor 'Carb 30' koolhydraatarm plan)
 • Factor 75 (selecteer paleo en zoek naar koolhydraatarme opties)
 • Pete's Paleo
 • Trifecta Nutrition
 • modPaleo


Zoek naar lokale Paleo-maaltijdservices


Veel ondernemende koks verspreid over ons land bieden verse, kant-en-klare Paleo-maaltijden die aan je koolhydraatarme behoeften kunnen voldoen. Hoewel deze diensten mogelijk niet leveren, kunnen meerdere ophaalpunten ze handig genoeg maken om een ​​wekelijkse stop te rechtvaardigen. Zelfs middelgrote steden in de Rust Belt hebben lokale opties, zoals Pittsburgh Fresh!


Atkins biedt een lijn van diepvriesmaaltijden die online met korting gekocht kunnen worden als de Frozen Foodie Meal Kit, die 14 individueel verpakte low-carb diepvriesdiners bevat. Mogelijk vindt je ook de bevroren diners van Atkins bij kruideniers bij je in de buurt.


Profiteer van boerenmarkten

marken voor koolhydraatarm en keto dieet

Als je toegang hebt tot een boerenmarkt, kan het een geweldige plek zijn om te winkelen. Het meeste van wat boeren verkopen is echt, onverwerkt voedsel, dus je zult geen gangpaden van verwerkte snacks ontwijken terwijl je lokaal geteelde producten, vlees en zuivelproducten uitkiest.

 

Je betaalt misschien een beetje meer op deze markten, maar je ondersteunt zowel een gezonde lokale voedselschuur als de lokale economie met je voedseldollar - moeilijk te doen bij de meeste supermarkten.


Verzamel maaltijden zonder (echt) te kokenIedereen heeft drukke dagen en heeft een gemakkelijke maaltijd nodig. En sommigen van ons houden niet van koken en hebben elke avond een gemakkelijke maaltijd nodig.

Onze gids, 'hoe je koolhydraatarm blijft als je niet wilt koken' kan een geweldige bron zijn voor eenvoudige, onderhoudsarme maaltijden van items op je boodschappenlijstje.


Begrijp biologische en andere labels


Moet je biologisch kopen? Het hangt er van af. Is het beschikbaar? Kan je het betalen? Focus eerst op het voedsel en vervolgens op de stamboom van het voedsel. Biologisch is een leuk extraatje, maar het is niet vereist voor gezond eten.

Voor meer informatie over het prioriteren van mogelijke upgrades, zoals grasgevoerd / vrije uitloop / wildvang, behandelt deze pagina ze allemaal en geeft ze aan wat het belangrijkst is.

 

 

 


2. Koolhydraatarm zijn in een koolhydraatrijk huis

Consensus is niet altijd mogelijk, zelfs niet in liefdevolle gezinnen. Velen van ons delen ons huis met - gas! - - koolhydraatarme eters. Leven met mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, kan een uitdaging zijn.

 

Hier zijn acht tips die het gemakkelijker zullen maken:

koolhydraatarm in koolhydraatrijk huis

Beheer de boodschappenlijst


Het is een absolute vereiste om jekoelkast en voorraadkast gevuld te houden met koolhydraatarme favorieten. Je moet gezond, vol, echt voedsel bij de hand hebben om koolhydraatarm te laten werken.

 

Als je partner de boodschappen koopt, kan een lijst met nietjes die je altijd bij de hand wilt hebben, helpen bij het formuleren van je behoeften. Als samenwerking niet enthousiast is, voeg dan een stop op een goed gevulde markt toe aan je wekelijkse routine. Hier is een link naar een LCHF-boodschappenlijst voor wekelijkse basisinformatie.


Verwijder indien mogelijk de meest verleidelijke koolhydraten


Het is echt moeilijk om elke avond nee te zeggen tegen verleiding. Medewerking van familieleden is een enorme bonus. Misschien wil je je doelen bespreken en wat je probeert te doen, en vragen of ze zouden overwegen je te ondersteunen zodat je je gezondheidsdoelen kunt bereiken.

 

Dit kan betekenen dat je bij voorkeur niet samen koekjes, frietjes of ijs eet. Als je familie echt alles wil doen om je te ondersteunen, kunnen ze zich misschien zelfs voorstellen dat ze dat soort voedsel niet thuis hebben.


Ervaar je een verlies van controle wanneer je eet, vooral suikerachtig en verwerkt voedsel? Bekijk dan deze video.
Hoe moeilijk te duwen hangt af van hoe moeilijk het voor je is om dit soort verleidingen te weerstaan. Als je echt verslaafd bent aan suiker of junkfood, dan is het een absolute vereiste om het uit je huis te halen om te slagen.


In dat laatste geval is het belangrijk om je gezin te laten begrijpen waarom dit cruciaal is voor je vermogen om gezondheid en geluk te ervaren. Zodra ze het echt begrijpen, kunnen ze hun steun beter bieden.


Voeg vet toe om het zetmeel te verwijderen


Als je familiediner een klassieke mix is ​​van vlees, zetmeel en groenten, weet je wat je moet doen - sla het zetmeel over en vraag om extra groenten. Maar dat kan je een beetje hongerig maken. Meer proteïne en / of vet toevoegen aan je maaltijd is het ticket voor een geweldige smaak en volledige tevredenheid.

 

Als je koelkast en voorraadkast goed gevuld zijn, heb je veel opties. Een scheutje olijfolie. Een lepel zure room. In blokjes gesneden spek. Geraspte kaas. Gesmolten boter.

 

Voor meer heerlijke ideeën, bekijk onze gids, de top 10 manieren om meer vet te eten.


Bevries brood, broodjes en lekkernijen


Door gesneden broden, hamburgerbroodjes en dinerbroodjes in de vriezer op te slaan, blijven ze bij de hand voor de hoge carber in het gezin, maar worden ze minder verleidelijk voor u. Bevroren brood blijft maandenlang vers, waardoor verspilling wordt voorkomen. Brood kan door anderen worden opgewarmd.


Voeg aangename kanten toe aan je koolhydraatarme maaltijd


Als je aan het koken bent en een koolhydraatarme maaltijd maakt, kan het gemakkelijk en goedkoop zijn om een ​​zetmeel toe te voegen voor een koolhydraatrijke eter in je midden. Houd het simpel, klein en niet per se te smakelijk:

 

 • Een bevroren dinerbroodje of koekje
 • Single-serve aardappelpuree, vulling of mac en kaas
 • Single serve voorgekookte bevroren rijst


Zo voeg je niet veel extra werk toe in de keuken.

 

Een nog betere manier is om koolhydraatarme kanten te koken waar je gezin even goed van houdt. Bijvoorbeeld bloemkool puree of bloemkoolrijst of een ander heerlijk koolhydraatarm bijgerecht. Op deze manier kun je voor iedereen hetzelfde voedsel bereiden - helemaal geen extra werk en iedereen is blij.

 

Over het algemeen zou je de koolhydraatarme maaltijd waarschijnlijk zo bevredigend kunnen maken dat ze het brood of de zijkant van aardappelen niet eens zullen missen. De beste manier om dit te bereiken is om te beginnen met een heerlijk recept dat is ontworpen met weinig koolhydraten in gedachten.


Zeg bedankt


Als je partner zijn uiterste best heeft gedaan om een ​​heerlijk, koolhydraatarm recept te maken, zoals vleespastei, romige kippenbraadpan of bacon-cheeseburger-slawraps (jammie !!), gaat een beetje dankbaarheid een lange weg. Spreek je waardering uit voor zijn of haar inspanningen met royale dank en complimenten aan de chef.

 

Een huishouden met een mix van verschillende voedingsvoorkeuren is echt goed te doen als je samenwerkt om iedereen op het goede spoor en tevreden te houden.

 

 

 

 


3. Koolhydraatarm zijn weg van huis


Je kunt niet je hele leven op je reddingsboot doorbrengen. Je zult terug willen gaan naar het cruiseschip voor werk, ontspanning en sociale betrokkenheid. Wees niet bang. Je koolhydraatarme gewoonten reizen met je mee als een reddingsvest. Ze kunnen je overal beschermen tegen verleidelijk eten.

 

Hier lees je hoe je gevaarlijke voedselomgevingen overleeft:

 

Klik hier om een tekst te typen.


Op het werk…

op het werk koolhydraatarm keto dieet

Kantooromgevingen kunnen je afmatten.

 

Automaten verkopen voornamelijk rommel; pauzeruimtes staan ​​vol met koekjes, crackers en popcorn in de magnetron. Sommige bedrijven bieden zelfs koelkasten aan met gratis frisdrank. Dan staat er de klassieke kom met snoep op het bureau van de receptioniste, die iedereen de hele dag verleidt. Ugh.

 

Wat moet een koolhydraatarme werknemer doen?

 

Stel een vaste regel vast zonder koolhydraten op het werk


Zet je ervoor in om het voedsel nooit op je werkplek te eten, behalve in de zeldzame gevallen dat het iets volkomen veilig is, zoals kaas. Knabbelen op freebies vanaf kantoor is een gladde helling. Een klein beetje hier - een klein beetje daar. Het duurde niet lang of je hebt je eetplan voor de dag verpest. Teken in plaats daarvan een lijn in het zand en steek deze nooit over. Geen twijfelachtig kantoorvoedsel. Periode.

 

Pak je eigen eten in


Breng restjes binnen van het koolhydraatarme diner van gisteravond voor je lunch. Houd koolhydraatarme snacks bij de hand op je bureau of in de koelkast. Wanneer de honger toeslaat, wordt je niet verleid door het aanbod aan koolhydraten. In plaats daarvan kun je smullen van je eigen heerlijke eten.

 

Bekijk onze gids voor meer ideeën voor snacks: koolhydraatarme snacks - de beste en de slechtste.

 

Kies zorgvuldig drankjes
Werken betekent vaak dat je focus en energie vindt, zelfs als je je verveelt of moe bent. Het is belangrijk dat je  een manier vindt om te voorkomen dat je met suiker gezoete dranken drinkt als een tussendoortje halverwege de dag.

 

Hier zijn een paar ideeën om dit gemakkelijker te maken:

 

 • Omarm water. Koop een herbruikbare waterfles met een filter3 voor een betere smaak als de kantoorbron onaangename smaken of geuren heeft.
 • Als water je verveelt, overweeg dan een herbruikbare waterfles met zetgroep voor water met natuurlijke smaak. Citrus, bessen, komkommers en kruiden zijn populaire keuzes voor de zetgroep.
 • Bewaar een verscheidenheid aan theezakjes voor thee of ijsthee.
 • Een Franse reispers met één portie voor koffie of decaf kan kantoorbieren van slechte kwaliteit vervangen.
 • Stop zware room of boter in de kantoorkoelkast. Je kunt deze door je koffie of thee roeren om de honger te stillen en je een boost van energie te geven. Kokosolie, die niet gekoeld hoeft te worden, is een andere leuke optie om in warme dranken te mengen.
 • Combineer water, koffie of thee met koolhydraatarme snacks.

vlot je verhaal


Wees voorbereid op nieuwsgierigheid, bezorgdheid en misschien zelfs amusement van je kantoorcollega's die je zien eten. Als je ondervraagd wordt, wees dan bereid om je verhaal te delen.

 

Denk na over het basisverhaal. Waarom ben je overgestapt op een koolhydraatarm dieet? Welke problemen heeft het opgelost? Waarom werkt het voor jou? Hier zijn een paar voorbeelden:

 

“Ik had altijd honger en moest constant trainen om niet aan te komen. Bovendien had ik behoorlijk ernstige acne. Zodra ik minder koolhydraten dronk, klaarde mijn huid op en veranderde mijn honger - ik ben gewoon zo tevreden met het eten dat ik eet. En hoewel ik nog steeds aan het sporten ben, heb ik het niet nodig om mijn gewicht stabiel te houden. "

 

'Ik worstelde altijd met mijn gewicht, zelfs als kind. Ik was twintig jaar 'officieel' zwaarlijvig. Toen mijn arts me vertelde dat ik diabetes had, wist ik dat ik iets moest doen. Nadat ik LCHF had gevonden, veranderde ik mijn eetgewoonten volledig. Ik verloor 50 pond en heb niet achterom gekeken. En het beste deel van mijn verhaal is dat mijn diabetes in remissie is - geen medicijnen! '

 

Oefen je verhaal een paar keer. Als je weet wat je gaat zeggen, zijn deze ontmoetingen minder ongemakkelijk. Het kan leuk zijn om je pad naar een betere gezondheid te delen! Misschien wekt je interesse en verandert je een leven.


Als je uit eten gaat ...

uit eten gaan koolhydraatarm keto dieet

U kunt bijna overal van een koolhydraatarme maaltijd genieten: etnische restaurants, buffetten of zelfs tante Martha's. Geniet zonder tegenslag door je mentaal voor te bereiden op je maaltijden buitenshuis.

 

Gezond verstand zou moeten heersen - zeg nee tegen brood en vraag om dubbele groenten in plaats van het zetmeel bij je hoofdgerecht. Soms is een grote salade met proteïne de makkelijkste weg; kies olijfolie en azijndressing. Smelt boter op je gekookte groenten en eiwitten voor een boost aan vet. Kies voor koffie of cafeïnevrij in plaats van een dessert.

 

Drink meestal water - champagne, droge wijn, licht bier en sterke drank zijn met mate oké. (Onze gids voor koolhydraatarme alcohol is het raadplegen waard.)

 

Voor meer gedetailleerde tips over het bestellen en genieten van koolhydraatarme maaltijden in restaurants, bekijk onze gids: hoe koolhydraatarm te eten tijdens het uit eten gaan.

 

Mis het gedeelte in deze handleiding niet dat bij een vriend thuis is - perfect om te raadplegen wanneer je wordt uitgenodigd voor een diner bij een vriend, collega of familielid. Het werkt ook voor een uitnodiging van je baas!


Wanneer je reist…

reizen koolhydraatarm keto dieet

Ga je op vakantie de stad uit of heb je een zakenreis in aantocht? Laat reizen je inzet voor koolhydraatarm eten niet belemmeren. Met een beetje planning kun je met vertrouwen door luchthavens en hotelontbijtbuffetten lopen.

 

Zoals altijd kan het verpakken van koolhydraatarme snacks een redder in nood zijn. Goed eten voordat je vertrekt, helpt ook. Daarnaast kun je koffie gebruiken om de honger te stillen. Je kunt zelfs boter verpakken om aan je koffie toe te voegen in deze BPA-vrije zeepschaal!

 

Voor een complete gids over het raken van de koolhydraatarme weg, lees onze gids, hoe koolhydraatarm te eten tijdens het reizen.

 

 


4. Kinderen koolhydraatarm opvoeden

 

kinderen koolhydraatarm keto dieet

Als ouder kan het een uitdaging zijn om je goed gevoede kind van je reddingsboot naar de grote, slechte koolhydraatrijke wereld te laten gaan. Soms moet je gewoon loslaten en accepteren dat perfectie misschien niet haalbaar is. Concentreer je energie op de terugkerende situaties die je kunt beheersen, zoals de voedselomgeving thuis.

 

Bijna overal waar ze komen, wordt suiker en zetmeel geserveerd. Je kinderen moeten leren hun weg te vinden in deze omgeving. Gelukkig krijgen ze een enorme voorsprong dankzij het voorbeeld van hun ouders en hun voedselsituatie thuis.


Leer je kinderen om de koolhydraten terug te trekken


Voor kinderen zijn koolhydraten vaak op elkaar gestapeld:

 

Voorschoolse snack ⇒ appelsap | crackers voor dieren | pretzels of goudvissen
School lunch ⇒ onderzeese sandwich | frietjes | limonade | taart
Verjaardagsfeestjes ⇒ pizza | cake | ijs | een zak snoep om mee naar huis te nemen
Voetbalwedstrijden ⇒ Gatorade | Doritos | kleverige fruitsnacks

Dit gebeurt overal - zelfs op schijnbaar veilige plaatsen zoals openbare scholen. (Vooral openbare scholen eigenlijk.)

 

Overweeg om met je kind over onze ongezonde voedselomgeving te praten, vooral als hij of zij wat ouder is, en kijk of er dingen zijn die je kunt doen om overmatige slechte koolhydraten te vermijden wanneer je niet thuis bent.

 

Kan zij of hij koolhydraten verminderen door de met suiker gezoete dranken te verwijderen en water te vervangen? Dat is waarschijnlijk het meest effectieve enige ding om te doen. Als dat niet mogelijk is, kun je altijd terugvallen op het thuis serveren van alleen water.

 

Stel voor dat ze met haar eigen plan komt. Geef je kind de kans om erachter te komen wat ze echt wil eten en hoe ze 'nee, bedankt' kan zeggen tegen de rest. Maar vergeet niet dat het haar eigen keuze moet zijn.

 

Vecht niet met elk gevecht. Accepteer dat er een aantal slechte koolhydraten worden gegeten op verjaardagsfeestjes en andere sociale situaties. Probeer je te concentreren op wat er elke dag wordt gegeten.


Lunchpakket voor dagopvang en school


U kunt de hoeveelheid conventioneel voedsel dat kinderen eten, tot een minimum beperken door lunch in te pakken die ze mee naar school kunnen nemen. Als je kind naar een school gaat met ongewoon lekker eten, is dit misschien niet nodig, maar in de meeste gevallen is het een belofte die echt loont. Het inpakken van een lunch geeft je meer controle en is meestal ook goedkoper.

 

Hier is een leuke gids voor 30 kindvriendelijke low-carb-lunches.


Plan voor officieel koolhydraatrijk advies

Als klap op de vuurpijl krijgen je kinderen waarschijnlijk les over de voedingsrichtlijnen op school, dus ze zullen lessen moeten volgen over het ‘belang’ van het drinken van magere of magere melk en het eten van alleen mager vlees. Ze zullen leren over het 'belang' van het eten van veel volle granen en plantaardige oliën voor de gezondheid van het hart.

 

Bereid ze voor op deze lezingen en leg uit dat je denkt dat veel mensen het nog steeds bij het verkeerde eind hebben; in je familie zie en doe je sommige dingen anders, omdat het beter werkt.


Onthoud dat JIJ de grootste invloed van je kind bent


Je kinderen houden JOU in de gaten. Wat je eet, is de beste voorspeller van wat ze eten. De wetenschap ondersteunt dit. Eet goed voor je eigen gezondheid en je kinderen zullen natuurlijk je voorbeeld volgen.


Neem troost in het goede nieuws


Overweeg het goede nieuws voordat je besluit om je kinderen homeschool te geven en ze nooit het huis te laten verlaten (uiteraard een slechte keuze!):

 

Voor kinderen is het weinig koolhydraten, niet geen koolhydraten

 

Kinderen zijn meestal behoorlijk insulinegevoelig. De jeugd staat aan hun kant. Hoewel het conventionele voedsel dat ze buiten je huis eten niet ideaal is, is de kans groot dat het hun gezondheid niet verpest.

 

Suiker is publieke vijand # 1

 

Een gebied waar je raakvlakken zult vinden, is het vermijden van suiker. Bijna alle volwassenen zijn het erover eens dat suiker slecht is voor kinderen, vooral met suiker gezoete dranken. Steeds vaker worden zelfs sportdrankjes voor de meeste kinderen onnodig genoemd. Deze trend past goed bij low-carb-doelstellingen.

 

Veel reguliere ouders zijn het erover eens dat snacks voor sportteams moeten worden verminderd

 

Praat met andere ouders over het elimineren van onnodige snacks en met suiker gezoete dranken tijdens wekelijkse trainingen en wedstrijden. De meeste kinderen verbranden nergens in de buurt van de calorieën in deze lekkernijen terwijl ze hun sport een uur spelen.

 

Als elke ouder water in plaats van fruitpunch meeneemt naar voetbaltraining, is dat een geschenk dat je aan alle gezinnen in het team van je kind geeft. Hier is een doordachte post over hoe je deze gesprekken in je gemeenschap kunt beginnen.


Laat tieners tieners zijn


 
Voor tieners kan het pakken van een frisdrank en een handvol chips een onderdeel zijn van het opgaan in de menigte. Of het kan deel uitmaken van de natuurlijke rebellie tegen alle gewoonten die hun ouders zouden willen dat ze cultiveren. Hoe dan ook, doe rustig aan - te veel van een reactie kan averechts werken. Je jaren van het delen van een zorgvuldig gevuld koolhydraatarm huis met hen waren niet verspild. Het is een fase. Ze zullen snel hun weg terug vinden naar voedsel van hogere kwaliteit.en.


Meer over het voeden van je kinderen

koolhydraatarm keto kinderen

Low carb is heerlijk. Je kunt het ook leuk maken. Hier is een gezinsvriendelijke verzameling koolhydraatarme recepten.

 

Als je vragen hebt over koolhydraatarm en kinderen, raadpleeg dan onze gids over hoe je kinderen kunt opvoeden met echt koolhydraatarm voedsel.

 

Als je nieuw bent bij koolhydraatarm en je kinderen wilt overzetten van een conventioneel dieet naar een koolhydraatarme levensstijl, bekijk dan onze gids, hoe je je kinderen kunt helpen over te stappen op koolhydraatarm, echt voedsel.

 

 

 


5. Weten waar je mee te maken hebt

fast food koolhydraatarm

Kijk om je heen. Ongezond eten is overal. En daarmee zien we de gezondheidsvernietigende resultaten die je zou verwachten - razende aantallen chronische ziekten en een altijd hongerige, altijd snackende populatie van overvoede, ondervoede burgers.

 

Kennis is macht. Als je toegeeft dat mainstream eten en ideeën over eten erg gebrekkig zijn, zou al je verschrikkelijke junkfood en junk science die je omringt je misschien een beetje minder gek maken.


Realiseer je dat mensen slecht geïnformeerd zijn


Het probleem gaat zoveel dieper dan de stapels junkfood in elke supermarkt en elke kantoorruimte - de ideeën over voedsel en gezondheid die het publieke discours domineren, komen in gevaar.

 

Zet het nieuws aan en je zult de onbevestigde ideeën van ons land over voeding horen als vaststaande feiten. Het is begrijpelijk dat je buren, collega's en familieleden mogelijk door dit spervuur ​​van verkeerde informatie zijn beïnvloed.

 

Neem verzadigde vetten. Bijna iedereen gelooft dat deze van nature voorkomende vetten in intacte hele voedingsmiddelen slecht zijn, terwijl plantaardige oliën, die industrieel worden gewonnen uit zaden die geen traditioneel voedsel zijn (en sommige daarvan, zoals katoen en sojazaden, ooit als afvalbijproducten werden beschouwd) ) gezond zijn. Het is achteruit.

 

De meeste mensen in je sociale kringen geloven waarschijnlijk zo lang in de gezondheidsvoordelen van het eten van een graanrijke, koolzaadolie-doordrenkte, vetarme voeding dat ze misschien denken dat je een beetje gek bent als je de 'volkoren' overslaat goedheid 'en doe een eetlepel boter in je koffie.


Begrijp dat onze autoriteiten dogmatisch zijn


Erger nog, de autoriteiten die we vertrouwen - onze diëtisten, artsen, wetenschappers, journalisten en volksgezondheidsfunctionarissen veranderen tergend langzaam. Het verschrikkelijke falen van vetarme voedingsrichtlijnen heeft NIET geleid tot een 'terug naar de tekentafel'-moment. Nee.

 

Het is niet wat je niet weet dat je in de problemen brengt. Het is wat je zeker weet, maar dat is het gewoon niet. - Mark Twain


In plaats daarvan worden verkeerd geïnformeerde ideeën aangepast en gemasseerd tot iets minder misleide ideeën. We begonnen in 1992 met een aanbeveling van 6-11 porties graan per dag (in de oorspronkelijke voedselpiramide). Vandaag vullen we plichtsgetrouw iets meer dan een kwart van ons bord met verwerkte volkorenproducten (als we MyPlate volgen, geïntroduceerd in 2011).


Vreselijke resultaten schreeuwen om een ​​voedselrevolutie, niet om kleine aanpassingen, maar het etablissement is er zo zeker van dat zijn oude, misleide ideeën correct zijn, dat het ons alleen hetzelfde oude, hetzelfde oude advies kan geven.


Weet dat wat je doet ertoe doet


Een koolhydraatarme levensstijl is je reddingsboot. Je moet naast het cruiseschip navigeren vol ongezond voedsel, verouderde ideeën, misleidend advies, slecht geïnterpreteerde wetenschap en zieke passagiers. Blijf uit zijn kielzog en bepaal je koers. Rij door de storm.

 

En weet dat je een belangrijk onderdeel van de oplossing bent. Je inzet voor koolhydraatarme zaken is belangrijk. Grassroots-bewegingen zoals LCHF verspreidden zich via mond-tot-mondreclame. Als je je succes met anderen deelt, zullen sommigen aan boord komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.