Top 10 manieren om meer vet te eten

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 22:56
eet meet vet koolhydraatarm keto dieet

Begin met hele, volle ingrediënten | Kook met vet | gebruik verschillende vetten voor meer smaak | Koolhydraatarme recepten | Top elk gerecht met olie, dressing, saus of boter | Garneer met vetrijk eten | Snacks moeten vet bevatten | Voeg kaas toe | meng vet in koffie en thee  | Eet een vetbom als toetje | samenvatting | Hoeveel vet moet je eten? |

 

Smaakvolle, volle ingrediënten bedekt met romige, bevredigende sauzen ... Koolhydraatarm en keto eten kan decadent zijn! Vet is een geweldige smaakversterker - het zorgt ervoor dat alles beter smaakt. En als je genoeg vet eet, vult het ook. Maak je klaar voor een nieuwe, heerlijke kijk op verrukkingen!

 

Vergeet niet dat een koolhydraatarm dieet meer vet moet bevatten om het bevredigend te maken. Wees niet bang voor vet (natuurlijk vet is niet schadelijk voor je gezondheid en kan zelfs voor je ontstaan ​​als onderdeel van een koolhydraatarm dieet). Blijf niet hongerig. Voeg voldoende vet toe om je tevreden te voelen na het eten.

 

Dit kan soms een uitdaging zijn voor mensen die niet gewend zijn aan het eten van natuurlijk vet. Hier zijn de 10 beste tips om meer vet te eten - plus tips over HOE veel vet je moet nastreven.

bol3daagse 2022bol3daagse 2022

1. Begin met hele, volle ingrediënten

hele volle ingerdienten koolhydraatarm keto dieet

Zeg maar dag tegen vetarme en vetvrije producten. Zeg goed tegen Egg Beaters, kunstmatige creamers en vetarme pindakaas. Verban elk item met het label ‘light’ of ‘lite’ uit je voorraadkast en koelkast.

 

Vergeet magere en magere zuivelproducten. (Als je supermarkt geen gewone, volle yoghurt heeft, koop dan de gewone magere versie en voeg het vet weer toe door te roeren in zware room, zure room of crème fraiche.)

 

Heroverweeg je boodschappenlijst en bewaar je koelkast en voorraadkast met echt heel voedsel, inclusief vetrijke opties zoals avocado's en eieren. Probeer natuurlijk vet toe te voegen in plaats van het te vermijden.

 

Vette stukken vlees kunnen smaakvoller, malser en goedkoper zijn dan slankere stukken vlees. Zalm en sardines bevatten veel gezonde vetten en zijn ook een geweldige toevoeging. Nodig deze heerlijke items weer uit op je bord.


2. Kook met vet

kook met vet koolhydraatarm keto dieet

Geen slappe gestoomde groenten of droge kipfilets. Kook je groenten, vlees, vis en eieren in smakelijke natuurlijke vetten zoals boter. Of de andere vermeld onder punt 3 hieronder.

 

Gebruik zoveel als je nodig hebt.


3. Gebruik verschillende vetten voor verschillende smaken

vetten smaken koolhydraatarm keto dieet

Vetten kunnen de smaak van een gerecht veranderen, wat variatie aan je maaltijden toevoegt. Gebruik bijvoorbeeld sperziebonen met boter voor een geruststellende, vertrouwde smaak. Of bak ze in pinda-olie en besprenkel met sesamolie voor een heerlijke, Aziatisch geïnspireerde variatie.

 

Experimenteer met nieuwe combinaties om te zien wat je het leukst vindt. Bewaar verschillende van deze gezonde vetten in je koelkast of voorraadkast:

  • boter
  • reuzel, talk, eendenvet en ander dierlijk vet
  • kokosnootolie
  • olijfolie
  • avocado-olie
  • pinda-olie
  • andere notenoliën (macadamia, amandel, walnoot, enz.)
  • sesamolie

 


4. Bereid koolhydraatarme recepten voor

Low-carb-recepten zijn ontworpen om heerlijke maaltijden te leveren, met veel vet ingebouwd in de ingrediëntenlijst.


5. Top elk gerecht met olie, dressing, sauzen of boter

olie dressing sauzen boter

Besprenkel met olie ... Giet dressing ... Lepel Hollandaise ... Schep met bloemloze jus ... Klodder zure room ... Verspreid over mayo ... Smelt op boter. Maak je gerecht af met een van de vele vetrijke opties.


6. Garneer met vetrijk voedsel

garneer vet rijk koolhydraatarm keto dieet

Kaas. Avocado's. Genezen vlees. Olijven. Zaden. Noten. Deze toppings voor hele voedingsmiddelen voegen smaak en voedingsstoffen toe, inclusief natuurlijk veel vet! Strooi wat op bijna elk gerecht. Hier zijn een paar ideeën om te combineren:

 

geraspte parmezaan | stukjes blauwe kaas | geraspte cheddar
gerookte gouda | kogelbuffelmozzarella | verkruimelde feta
gesmolten gruyère | gebakken brie | gegrilde halloumi
in blokjes gesneden avocado | puree van guacamole
in blokjes gesneden spek | gesneden pancetta | gemalen worst
gehakte zwarte olijven | gevulde groene olijven
gebakken pijnboompitten | geroosterde pepitas | geroosterde sesamzaadjes
reepjes amandel | gehakte macadamianoten | gekruide walnoten | vlokken kokosnoot


7. Zorg ervoor dat snacks vet bevatten

vet snacks koolhydraatarm keto dieet

In de regel is het het beste om snacks te vermijden, maar als je te hongerig bent om de volgende maaltijd comfortabel te maken, zoek dan naar een snack voor echt eten met veel vet. Voor de hand liggende keuzes zijn onder meer kaas, noten en hardgekookte eieren.

8. Voeg een kaascursus toe

kaas koolhydraatarm keto dieet

Kaas is een eenvoudige toevoeging aan elke maaltijd. Het werkt als aperitief. Het werkt als topping. Het werkt als toetje. Als je veel calorieën nodig hebt, kan kaas je helpen om je voldaan te voelen.


9. Meng vet in koffie of thee

vet koffie thee

Boter of kokosolie smelten in koffie of thee gaat snel en gemakkelijk. Het gieten van zware slagroom werkt ook. Dit warme en geruststellende shot vet kan het ontbijt vervangen, de honger tussen de maaltijden door voorkomen of het dessert vervangen als je niet helemaal vol zit.

Gebruik deze tool verstandig; voor sommige mensen kan te veel gewichtsverlies of cholesterolpieken blokkeren. Vooral als je het drinkt ondanks dat je geen honger hebt, voeg je tonnen brandstof toe die je niet nodig hebt. Dit is een krachtig hulpmiddel - gebruik het verstandig.


10. Overweeg een dikke vet bom als toetje

vet bom toetje

Ons eerste advies is om het dessert over te slaan. Als je besluit om jezelf te trakteren, zoek dan naar recepten met veel vet en weinig suiker en kunstmatige zoetstoffen. Ongezoete slagroom op frambozen is een perfecte keuze. Hier zijn nog een paar van onze favorieten:


Samenvatting van de 10 tips


Vet maakt het leven lekkerder, gemakkelijker, gezonder en bevredigender. Dus voeg het vet toe! Mmmm ...


Hoeveel vet moet je eten?

hoeveel vet koolhydraatarm keto dieet

Heb je honger? Doe niet. Wanneer je minder koolhydraten eet, is het de kunst om in plaats daarvan je energiebehoeften van brandstof te voorzien. Eet voldoende vet bij je maaltijden zodat je minimaal 5 uur geen honger hebt.

Schiet om je aangenaam tevreden te voelen, maar niet te veel te eten. Na het eten moet je de nacht gemakkelijk doorkomen - 12 uur zonder honger (zo niet meer). Werk aan het vinden van dit evenwicht.

Hieronder vindt je een paar verfijningen van dit advies, als je echt de effectiviteit van je koolhydraatarme dieet wilt maximaliseren. De meeste mensen geven nooit om deze dingen en ze doen het toch goed. Maar bekijk voor bonuspunten deze vijf extra verfijningen.

1. Gemak in vetaanpassing


Wanneer je aan je koolhydraatarme reis begint, merk je misschien dat sommige vetrijke voedingsmiddelen ‘te rijk’ smaken. Wees geduldig. Terwijl je overstapt naar je nieuwe manier van eten, zullen zowel je lichaam als je smaakpapillen zich aanpassen. Werk eraan om genoeg vet te eten om honger te voorkomen en geef je lichaam de tijd (minstens een maand) om te wennen aan het nieuwe patroon van vetverbranding in plaats van koolhydraten.

Wanneer je die balans vindt, zal de honger afnemen, omdat je lichaam gemakkelijk toegang heeft tot de vetreserves van het lichaam die waren opgesloten door een koolhydraatrijk dieet.

 

2. Kies terug voor gewichtsverlies


Hoop je af te vallen? Als het antwoord ja is, experimenteer dan met het verminderen van het extra vet dat je aan maaltijden toevoegt, zodra je op je gemak bent met je koolhydraatarme dieet.

Als je honger hebt, kies dan altijd voor extra vet in plaats van af te wijken van je koolhydraatarme plan.
Eet net genoeg om honger te voorkomen - laat je lichaam zijn interne vetvoorraden verbranden in plaats van dat extra klontje boter. Dit zal waarschijnlijk het gewichtsverlies versnellen.

Maar ga niet te ver - als je honger hebt, kies dan altijd voor extra vet in plaats van af te wijken van je koolhydraatarme plan.

3. Voeg indien nodig vet toe voor onderhoud


Zodra je je streefgewicht hebt bereikt, heb je mogelijk niet meer de interne vetreserves die nodig zijn om dagelijks een energietekort te voeden. Stem af op de hongersignalen van je lichaam. Dit is het moment om geleidelijk meer vet aan je dieet toe te voegen totdat je het bevredigende evenwicht van een hongervrij gewichtsbehoud vindt.

 

4. Eet voldoende proteïne


Een deel van de truc om honger te minimaliseren, is ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid eiwit eet. Voor de meeste mensen gebeurt dit van nature. Maar als je je honger niet kunt verslaan door vet toe te voegen, of als je heel weinig koolhydraten eet maar vastloopt in gewichtsverlies, kijk dan eens hoeveel proteïne je eet.

Hoeveel is genoeg? Individuele behoeften variëren, maar ongeveer 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht (elke dag) kan optimaal zijn voor gewichtsverlies. Mogelijk heb je meer nodig als je actief bent, vooral als je gewichten opheft en spieren opbouwt.

Lees meer over eiwitten op een koolhydraatarm of keto-dieet

 

5. Optionele extra details


Als je geïnteresseerd bent in nog meer details en discussie over het aanpassen van de hoeveelheid vet en eiwitten aan je exacte behoeften en je situatie, bekijk dan dit interview met Dr. Ted Naiman. De meeste mensen hebben niet zoveel afstemming nodig, maar het is een handige video als je op zoek bent naar extra krediet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.