Beste wake up light van 2024: top 5 modellen voor een natuurlijk ontwaken

Rating: 5 sterren
1 stem

Wakker worden met een standaard alarmklok kan soms een schok zijn voor ons lichaam. Het abrupte geluid kan ons uit onze slaap halen en ons humeur voor de rest van de dag beïnvloeden. Een wake up light, ook wel lichtwekker genoemd, kan een aangenamere manier zijn om wakker te worden. Het apparaat simuleert een zonsopgang door het geleidelijk toenemende licht, waardoor ons lichaam op een natuurlijke manier ontwaakt.

 

Een wake up light kan ook andere functies hebben, zoals een zonsondergangsimulatie om ons lichaam voor te bereiden op het slapengaan, een radio of natuurgeluiden om ons te helpen ontspannen en in slaap te vallen, en een snoozefunctie voor degenen die graag wat langer willen blijven liggen.

Beste wake up light van 2024: top 5 modellen voor een natuurlijk ontwaken

Wanneer je op zoek bent naar de beste wake up light, is het belangrijk om rekening te houden met:

 • de helderheid en de kleur van het licht,
 • de grootte van het apparaat,
 • de instelbare functies
 • en de prijs.
 • Het is ook belangrijk om te kijken naar de beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om te bepalen welke wake up light het beste bij je behoeften past.

 

Wij hebben verschillende wake up lights getest en beoordeeld om de beste opties te vinden die je kunnen helpen om rustig wakker te worden en je dag op een positieve manier te beginnen.

Inhoudsopgave

Beste Wake Up Light

Koopgids

 • Lichtintensiteit
 • Geluiden
 • Zonsopgangsimulatie
 • Gebruiksgemak

Tests en productvergelijkingen

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wake-up light?
 • Hoe verschilt een Philips Wake-up Light van andere merken?
 • Wat is de levensduur van een gemiddeld wake-up light?
 • Hoeveel lux moet een wake-up light hebben om effectief te zijn?
 • Welke functies maken een wake-up light geschikt voor dagelijks gebruik?
 • Hoe stel je een wake-up light correct in voor het beste resultaat?
 

Beste Wake Up Light

Hieronder vind je onze lijst met de beste wake up lights. Een wake up light is een slimme manier om wakker te worden en kan je helpen om je slaapcyclus te verbeteren.

 

We hebben de beste wake up lights op de markt beoordeeld en beoordeeld op basis van hun functies, gebruiksgemak en prijs. Of je nu op zoek bent naar een wake up light om je te helpen gemakkelijker wakker te worden of om je te helpen je slaap te verbeteren, wij hebben de beste opties voor je geselecteerd.


Philips Wake-up light SmartSleep - Wakker worden met licht - 5 Natuurlijke wekgeluiden - 20 Helderheidsniveaus - Simulatie van zonsondergang - Met FM-Radio en sluimerfunctie - HF3519/01

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een wake-up light, dan is de Philips SmartSleep een goede optie.

 

Voordelen

 • De wake-up light simuleert een zonsopgang, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Dit is een stuk prettiger dan wakker worden met een harde wekker.
 • De Philips SmartSleep heeft meerdere geluids- en muziekopties, waardoor je op een manier wakker kunt worden die bij jou past.
 • De lamp heeft meerdere helderheidsinstellingen, waardoor je de lichtsterkte kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Nadelen

 • De prijs van de Philips SmartSleep is aan de hoge kant, waardoor het niet voor iedereen een optie is.
 • De wake-up light kan soms onverwachts uitvallen, wat vervelend kan zijn als je op tijd op moet staan.
 • De FM-radio kan soms storen en niet goed werken.

Onze ervaring met Philips Wake-up light SmartSleep

Als je op zoek bent naar een wake-up light die op een natuurlijke manier je dag kan beginnen, dan is de Philips SmartSleep een goede optie. De wake-up light simuleert een zonsopgang, waardoor je op een rustige manier wakker kunt worden. Dit is een stuk prettiger dan wakker worden met een harde wekker. De Philips SmartSleep heeft meerdere geluids- en muziekopties, waardoor je op een manier wakker kunt worden die bij jou past. De lamp heeft meerdere helderheidsinstellingen, waardoor je de lichtsterkte kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

 

Een nadeel van de Philips SmartSleep is dat de prijs aan de hoge kant is, waardoor het niet voor iedereen een optie is. Ook kan de wake-up light soms onverwachts uitvallen, wat vervelend kan zijn als je op tijd op moet staan. Daarnaast kan de FM-radio soms storen en niet goed werken.

 

Al met al is de Philips SmartSleep een goede optie als je op zoek bent naar een wake-up light die je op een natuurlijke manier wakker kan maken.


Philips Sleep & Wake-up light Somneo - Gesimuleerde zonsop en zonsondergang - Helpt je in slaap vallen - 7 Wekgeluiden - 3 Onstspanningsgeluiden - Met FM-Radio en AUX-invoer - HF3650/01

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een wake-up light die je helpt om op een natuurlijke manier wakker te worden, dan is de Philips Sleep & Wake-up light Somneo een uitstekende keuze.

 

Voordelen

 • Het programma voor simulatie van zonsondergang bereidt je lichaam voor op het slapen door het licht en optionele geluid geleidelijk te dimmen gedurende de tijd die je hebt ingesteld.
 • Onze lichtgestuurde ontspanningsfunctie is geïnspireerd op bekende ademhalings- en ontspanningsoefeningen en is ontworpen om je te helpen in slaap te vallen.
 • Multifunctioneel touchdisplay voor eenvoudige apparaatbediening.

Nadelen

 • Het apparaat kan wat groot zijn voor sommige nachtkastjes.
 • Het kan even duren voordat je de juiste instellingen hebt gevonden die voor jou werken.
 • De prijs is aan de hoge kant.

Onze ervaring met Philips Sleep & Wake-up light Somneo

Als je op zoek bent naar een wake-up light die je helpt om op een natuurlijke manier wakker te worden, dan is de Philips Sleep & Wake-up light Somneo een uitstekende keuze. Het apparaat is voorzien van een programma voor simulatie van zonsondergang, waardoor je lichaam zich voorbereidt op het slapen door het licht en optionele geluid geleidelijk te dimmen gedurende de tijd die je hebt ingesteld. Dit is een geweldige functie voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen.

 

Een andere handige functie van de Philips Sleep & Wake-up light Somneo is de lichtgestuurde ontspanningsfunctie. Dit is geïnspireerd op bekende ademhalings- en ontspanningsoefeningen en is ontworpen om je te helpen in slaap te vallen. Het multifunctionele touchdisplay maakt het gemakkelijk om het apparaat te bedienen en de instellingen aan te passen.

 

Een nadeel van de Philips Sleep & Wake-up light Somneo is dat het apparaat wat groot kan zijn voor sommige nachtkastjes. Het kan ook even duren voordat je de juiste instellingen hebt gevonden die voor jou werken. Daarnaast is de prijs aan de hoge kant, maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige wake-up light, dan is de Philips Sleep & Wake-up light Somneo zeker het overwegen waard.


Cadrim Wake Up Lichtwekker

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betaalbare wake-up light, dan is de Cadrim Wake Up Lichtwekker een goede optie.

 

Voordelen

 • De zonsopgangs- en zonsondergangssimulatie zorgt voor een natuurlijke manier van wakker worden en verbetert je energie en welzijn.
 • De lichtwekker ondersteunt 8 verschillende natuurlijke beltonen met 16-traps volumeregeling als wekgeluiden.
 • De lichtwekker beschikt over 7 kleurrijke led-lichtkleuren en 20 standen instelbare helderheid voor slaaphulp.

Nadelen

 • De FM-radiofunctie is niet van de hoogste kwaliteit.
 • De instellingen zijn niet zo eenvoudig als bij andere wake-up lights.
 • De wekker is erg licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk verschuift.

Onze ervaring met Cadrim Wake Up Lichtwekker

Als je op zoek bent naar een betaalbare wake-up light die doet wat hij moet doen, dan is de Cadrim Wake Up Lichtwekker een goede optie. De zonsopgangs- en zonsondergangssimulatie zorgt voor een natuurlijke manier van wakker worden en verbetert je energie en welzijn. Daarnaast ondersteunt de lichtwekker 8 verschillende natuurlijke beltonen met 16-traps volumeregeling als wekgeluiden. Ook beschikt de lichtwekker over 7 kleurrijke led-lichtkleuren en 20 standen instelbare helderheid voor slaaphulp.

 

Hoewel de FM-radiofunctie niet van de hoogste kwaliteit is en de instellingen niet zo eenvoudig zijn als bij andere wake-up lights, is de Cadrim Wake Up Lichtwekker nog steeds een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare wake-up light.


Philips Wake-Up Light Wekker

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een wake-up light, dan is de Philips Wake-Up Light Wekker misschien wel iets voor jou.

 

Voordelen

 • Het is een lamp van het bekende merk Philips.
 • Het heeft LED-licht, wat energiezuinig is en een lange levensduur heeft.
 • Het heeft een aantal handige functies, zoals een klok- en snoozefunctie.

Nadelen

 • Het heeft geen ingebouwde radio.
 • Het is niet draadloos, dus je moet het op een stopcontact aansluiten.
 • Het is misschien niet de meest geavanceerde wake-up light op de markt.

Onze ervaring met Philips Wake-Up Light Wekker

Wij hebben de Philips Wake-Up Light Wekker getest en we zijn over het algemeen tevreden met het product. Het is gemakkelijk in te stellen en de lichtintensiteit kan worden aangepast aan je persoonlijke voorkeur. Het licht wordt geleidelijk helderder, wat een natuurlijkere manier is om wakker te worden dan met een plotseling luid alarm.

 

Een ander voordeel van dit product is dat het ook als nachtlampje kan worden gebruikt. De lamp heeft een warme gele kleur die niet te fel is voor de ogen. Het is ook handig dat het een ingebouwde klok heeft, zodat je niet nog een apart apparaat op je nachtkastje hoeft te hebben.

 

Een nadeel van deze wake-up light is dat het geen ingebouwde radio heeft. Als je graag wakker wordt met muziek of nieuws, dan moet je een apart apparaat gebruiken. Bovendien is het niet draadloos, dus je moet het op een stopcontact aansluiten. Dit kan een beperking zijn als je beperkte stopcontacten in de buurt van je bed hebt.

 

Over het algemeen raden we de Philips Wake-Up Light Wekker aan als je op zoek bent naar een betrouwbare en eenvoudige wake-up light. Het heeft een aantal handige functies en is gemakkelijk in te stellen. Het is misschien niet de meest geavanceerde wake-up light op de markt, maar het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en betrouwbare optie.


Philips Wake-up Light - Natuurlijk wakker worden - Simulatie van zonsopkomst - 10 Helderheidsinstellingen - 2 Natuurlijke wekgeluiden - FM-radio - Leeslamp - Sluimerfunctie - HF3505/01 Wit

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een wake-up light, dan is de Philips Wake-up Light zeker het overwegen waard. Het is een slimme combinatie van lichttherapie en geluid die je op een natuurlijke manier wekt. Wij hebben deze wake-up light uitgeprobeerd en willen graag onze ervaringen met je delen.

 

Voordelen

 • Natuurlijk wakker worden door een combinatie van lichttherapie en geluid
 • Het display heeft 4 helderheidsniveaus waardoor het geheel naar eigen voorkeur in te stellen is
 • Aangetoond is dat 92% van de gebruikers gemakkelijker uit bed komt

Nadelen

 • Keuze uit 2 verschillende natuurlijke wekgeluiden
 • Geïnspireerd door de zonsopgang wordt het licht binnen 30 minuten geleidelijk sterker
 • Het is een beetje aan de prijzige kant

Onze ervaring met Philips Wake-up Light

We werden aangenaam verrast door de Philips Wake-up Light. Het is een slimme combinatie van lichttherapie en geluid die je op een natuurlijke manier wekt. Het display heeft 4 helderheidsniveaus waardoor het geheel naar eigen voorkeur in te stellen is. Het is aangetoond dat 92% van de gebruikers gemakkelijker uit bed komt. Dit is zeker waar, we werden op een natuurlijke manier gewekt en voelden ons minder slaperig dan normaal.

 

De Philips Wake-up Light heeft ook een paar nadelen. Er zijn slechts 2 verschillende natuurlijke wekgeluiden om uit te kiezen, wat een beetje beperkt is. Het licht wordt geïnspireerd door de zonsopgang en wordt binnen 30 minuten geleidelijk sterker. Dit kan voor sommige mensen te langzaam zijn. Het is ook een beetje aan de prijzige kant, maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige wake-up light, dan is het de investering zeker waard.

 

De Philips Wake-up Light is een geweldige manier om op een natuurlijke manier wakker te worden. Het is een slimme combinatie van lichttherapie en geluid die je op een natuurlijke manier wekt. Het display heeft 4 helderheidsniveaus waardoor het geheel naar eigen voorkeur in te stellen is. Het is aangetoond dat 92% van de gebruikers gemakkelijker uit bed komt, wat zeker waar is. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige wake-up light, dan is de Philips Wake-up Light zeker het overwegen waard.


Koopgids

Als je op zoek bent naar een wake-up light, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken om te overwegen:

 

Lichtintensiteit

De lichtintensiteit is een belangrijke factor bij het kiezen van een wake-up light. De meeste wake-up lights bieden verschillende lichtintensiteitsniveaus om aan je persoonlijke voorkeuren te voldoen. Het is belangrijk om een ​​wake-up light te kiezen met een lichtintensiteit die voldoende is om je wakker te maken, maar niet zo fel dat het je slaap verstoort.

 

Geluiden

Sommige wake-up lights worden geleverd met verschillende geluidsopties om uit te kiezen, zoals natuurgeluiden of muziek. Dit kan helpen om je op een rustige manier wakker te maken en je voor te bereiden op de dag. Het is belangrijk om een ​​wake-up light te kiezen met geluiden die je aanspreken en die je helpen om op een rustige manier wakker te worden.

 

Zonsopgangsimulatie

Een van de belangrijkste kenmerken van een wake-up light is de zonsopgangsimulatie. Dit is het proces waarbij de wake-up light geleidelijk aan helderder wordt om je op een natuurlijke manier wakker te maken. Het is belangrijk om een ​​wake-up light te kiezen met een zonsopgangsimulatie die past bij je persoonlijke voorkeuren en die je helpt om op een rustige manier wakker te worden.

 

Gebruiksgemak

Het is belangrijk om een ​​wake-up light te kiezen die gemakkelijk te gebruiken is en die past bij je levensstijl. Sommige wake-up lights worden geleverd met extra functies, zoals een USB-poort of een ingebouwde radio. Het is belangrijk om een ​​wake-up light te kiezen die past bij je behoeften en die gemakkelijk te gebruiken is.

 

Met deze factoren in gedachten, kun je de beste wake-up light kiezen die past bij je persoonlijke voorkeuren en die je helpt om op een rustige manier wakker te worden.


Tests en productvergelijkingen

Bij het beoordelen van de beste wake-up lights hebben we een rigoureus testproces gevolgd om ervoor te zorgen dat we de meest nauwkeurige en betrouwbare informatie bieden aan onze lezers. We hebben verschillende factoren in overweging genomen, zoals:

 • de helderheid van het licht
 • de kwaliteit van het geluid
 • de gebruiksvriendelijkheid
 • en de prijs.

 

Om onze tests zo nauwkeurig mogelijk te maken, hebben we verschillende producten van verschillende merken getest. We hebben elk product getest op dezelfde manier en hebben de resultaten vervolgens vergeleken om de beste wake-up light te bepalen.

 

We hebben ook verschillende beoordelingen van andere experts en klanten verzameld om onze resultaten te vergelijken en te verifiëren. We hebben deze beoordelingen gebruikt om onze eigen beoordelingen te valideren en om een vollediger beeld te krijgen van de producten die we hebben getest.

 

Hieronder vind je een tabel met de top 3 beste wake-up lights die we hebben getest, inclusief hun belangrijkste kenmerken en prijzen:

Merk & Model Helderheids instellingen Aantal wekgeluiden Zonsopgangsimulatie Zonsondergangsimulatie Prijs
Philips Wake-up Light SmartSleep 20 7 Instelbaar Ja €130,49
Philips Sleep & Wake-up light Somneo 20 10 Instelbaar Ja €199,00
Cadrim Wake Up Lichtwekker 20 8 10-60 minuten Ja €29,99
Philips Wake-Up Light Wekker 10 1 30 minuten Nee €60,47
Philips Wake-up Light HF3505/01 10 2 30 minuten Nee €99,95

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wake-up light?

Het gebruik van een wake-up light kan verschillende voordelen bieden. Het kan helpen om op een natuurlijke en geleidelijke manier wakker te worden, waardoor je energieker en meer uitgerust wakker wordt. Daarnaast kan het gebruik van een wake-up light helpen om de productie van het slaaphormoon melatonine te verminderen, waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen 's avonds.

Hoe verschilt een Philips Wake-up Light van andere merken?

Philips is een van de meest bekende merken op het gebied van wake-up lights. Het belangrijkste verschil tussen een Philips Wake-up Light en andere merken is dat Philips zich richt op het nabootsen van een natuurlijke zonsopgang en zonsondergang. Dit wordt gedaan door middel van een geleidelijk toenemend licht, dat steeds feller wordt naarmate het dichterbij de ingestelde wektijd komt.

Wat is de levensduur van een gemiddeld wake-up light?

De levensduur van een wake-up light kan variëren afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen gaan wake-up lights echter lang mee, met een levensduur van enkele jaren. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud en de opslag van je wake-up light om de levensduur te verlengen.

Hoeveel lux moet een wake-up light hebben om effectief te zijn?

Een wake-up light moet minimaal 250 lux hebben om effectief te zijn. Dit is de minimale lichtsterkte die nodig is om de productie van melatonine te verminderen en je lichaam voor te bereiden op het wakker worden.

Welke functies maken een wake-up light geschikt voor dagelijks gebruik?

Een wake-up light moet gebruiksvriendelijk zijn en verschillende functies bieden om aan de individuele behoeften van de gebruiker te voldoen. Belangrijke functies zijn onder andere een instelbare wektijd, verschillende lichtsterktes, een snoozefunctie en een radio- of natuurgeluidenfunctie.

Hoe stel je een wake-up light correct in voor het beste resultaat?

Om het beste resultaat te behalen, is het belangrijk om de wake-up light correct in te stellen. Dit betekent dat je de wektijd moet instellen op het tijdstip waarop je wakker wilt worden en de lichtsterkte moet aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het is ook belangrijk om de wake-up light regelmatig te gebruiken om het gewenste effect te bereiken.