Beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur: Top 5 modellen van 2024

Rating: 5 sterren
1 stem

Koorts en lichaamstemperatuur zijn belangrijke indicatoren van de gezondheid van een persoon. Het is daarom essentieel om een nauwkeurige thermometer te hebben om de temperatuur van het lichaam te meten. Er zijn verschillende soorten thermometers op de markt, waaronder orale, oor-, voorhoofds- en rectale thermometers. Het is belangrijk om de juiste thermometer te kiezen, afhankelijk van de leeftijd van de persoon en de voorkeur van de gebruiker.

 

Bij het kiezen van de beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Ten eerste moet de nauwkeurigheid van de thermometer worden overwogen. Een thermometer die niet nauwkeurig is, kan leiden tot verkeerde diagnoses en behandelingen.
 • Ten tweede moet de snelheid waarmee de thermometer de temperatuur meet, worden overwogen. Een snelle thermometer kan vooral handig zijn bij het meten van de temperatuur van onrustige kinderen.
 • Ten derde moet de gebruiksvriendelijkheid van de thermometer worden overwogen. Een thermometer die gemakkelijk te gebruiken is, kan de stress van het meten van de temperatuur aanzienlijk verminderen.

 

We hebben verschillende thermometers getest om de beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur te vinden. We hebben gekeken naar de nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid van de thermometers. Na grondig onderzoek hebben we onze topkeuzes geïdentificeerd en zijn we er zeker van dat deze thermometers aan de behoeften van de meeste gebruikers voldoen.

Beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur in 2024

Inhoudsopgave

Beste Thermometers voor Koorts en Lichaamstemperatuur

Koopgids

 • Type thermometer
 • Nauwkeurigheid
 • Snelheid
 • Geheugenfunctie
 • Display

Veelgestelde vragen over Thermometers

 • Wat is de meest nauwkeurige methode voor het meten van koorts?
 • Welke kenmerken zijn belangrijk bij het kiezen van een koortsthermometer?
 • Hoe verschillen voorhoofdthermometers van rectale thermometers in nauwkeurigheid?
 • Welke thermometer wordt aanbevolen door gezondheidsinstanties voor thuisgebruik?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van infraroodthermometers voor lichaamstemperatuur?
 • Hoe onderhoud ik mijn thermometer voor de meest betrouwbare resultaten?

Beste Thermometers voor Koorts en Lichaamstemperatuur

Hieronder vind je onze lijst met de beste thermometers voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur. We hebben deze lijst samengesteld op basis van onze eigen ervaringen en onderzoek, en we zijn ervan overtuigd dat deze thermometers je zullen helpen bij het nauwkeurig en betrouwbaar meten van je lichaamstemperatuur.

 

Of je nu op zoek bent naar een contactloze thermometer, een oorthermometer of een traditionele kwikthermometer, we hebben voor elk wat wils. Lees verder om onze topkeuzes te ontdekken.


MOMMED Thermometer

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige infrarood thermometer om de lichaamstemperatuur te meten, dan is de MOMMED Thermometer een goede optie.

 

Voordelen

 • De digitale thermometer geeft snel en betrouwbaar resultaat binnen 1 seconde.
 • Het contactloze ontwerp voorkomt infectie en bespaart energie.
 • De thermometer kan zowel de lichaamstemperatuur als die van objecten meten.

Nadelen

 • De thermometer is niet zo nauwkeurig als een rectale of orale thermometer.
 • Het is soms lastig om de juiste afstand te vinden voor een nauwkeurige meting.
 • De thermometer kan soms inconsistent zijn bij het meten van de temperatuur.

Onze ervaring met de MOMMED Thermometer

We hebben de MOMMED Thermometer getest en waren onder de indruk van de snelle en nauwkeurige metingen. Het contactloze ontwerp is handig en voorkomt infectie. Het grote LCD-scherm is gemakkelijk af te lezen en de geheugenfunctie is handig voor het bijhouden van de temperatuurgeschiedenis.

 

Hoewel de thermometer niet zo nauwkeurig is als een rectale of orale thermometer, is het nog steeds een handige tool voor het snel meten van de lichaamstemperatuur. Het is ook handig voor het meten van de temperatuur van objecten, zoals babyflesjes of badwater.

 

Over het algemeen raden we de MOMMED Thermometer aan voor iedereen die op zoek is naar een handige en betrouwbare infrarood thermometer.


Braun Digitale StickThermometer met Age Precision, PRT2000

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare thermometer voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur, dan is de Braun Digitale StickThermometer met Age Precision, PRT2000, een goede keuze.

 

Voordelen

 • Age Precision helpt bij het interpreteren van de temperatuurwaarden voor alle leeftijdsgroepen, omdat koorts niet altijd begint bij dezelfde lichaamstemperatuur.
 • Snelle en professionele precisie meting in slechts acht seconden.
 • Flexibele sondetip en BPA-vrij.

Nadelen

 • De display verlicht niet bij het meten in het donker.
 • De thermometer geeft mogelijk verkeerde temperatuurwaarden bij het meten van de temperatuur van pasgeboren baby's.
 • De instructiehandleiding is onduidelijk.

Onze ervaring met de Braun Digitale StickThermometer

De Braun Digitale StickThermometer met Age Precision, PRT2000, is een handige en betrouwbare thermometer voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur. Het Age Precision-systeem helpt bij het interpreteren van de temperatuurwaarden voor alle leeftijdsgroepen, waardoor het gemakkelijker wordt om te weten of er sprake is van koorts. De flexibele sondetip maakt het meten van de temperatuur comfortabeler en veiliger, en het apparaat is BPA-vrij.

 

Een ander voordeel van deze thermometer is de snelle en professionele precisie meting. Het meetresultaat is binnen acht seconden beschikbaar, waardoor het een handig hulpmiddel is voor ouders die snel willen weten of hun kind koorts heeft. Bovendien is de thermometer gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Braun Digitale StickThermometer met Age Precision, PRT2000. Zo verlicht de display niet bij het meten in het donker, waardoor het moeilijk kan zijn om het meetresultaat af te lezen. Daarnaast kan de thermometer mogelijk verkeerde temperatuurwaarden geven bij het meten van de temperatuur van pasgeboren baby's. Tot slot is de instructiehandleiding niet altijd even duidelijk, waardoor het lastig kan zijn om het apparaat goed te gebruiken.

 

Al met al is de Braun Digitale StickThermometer met Age Precision, PRT2000, een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare thermometer voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, snel en nauwkeurig, en het Age Precision-systeem maakt het gemakkelijker om de temperatuurwaarden te interpreteren.


Easy@Home Digitale Orale Thermometer

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare thermometer voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur, dan is de Easy@Home Digitale Orale Thermometer een goede optie om te overwegen.

 

Voordelen

 • Klinisch hoge nauwkeurigheid van ±0,1°C
 • Gemakkelijk te gebruiken en veilig
 • Comfortabel en makkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Geen achtergrondverlichting op het LCD-scherm
 • Geen opslagfunctie voor meerdere metingen
 • Geen geluidssignaal bij het bereiken van de temperatuur

Onze ervaring met de EasyHome Digitale Orale Thermometer

We hebben deze thermometer uitgeprobeerd en waren onder de indruk van de nauwkeurigheid van de metingen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en veilig, met een extra zachte en flexibele punt die comfortabel is voor het hele gezin. Het waterdichte ontwerp maakt het ook eenvoudig schoon te maken.

 

Een nadeel is dat er geen achtergrondverlichting op het LCD-scherm is, waardoor het moeilijk kan zijn om de metingen af te lezen in het donker. Ook heeft de thermometer geen opslagfunctie voor meerdere metingen, dus je moet de temperatuur handmatig noteren. Ten slotte is er geen geluidssignaal om aan te geven dat de meting is voltooid, dus je moet de tijd zelf in de gaten houden.

 

Al met al is de Easy@Home Digitale Orale Thermometer een betrouwbare en nauwkeurige keuze voor het meten van koorts en lichaamstemperatuur.


Reer Colour SoftTemp 3-in-1 infrarood koortsthermometer voor de baby met optische koortswaarschuwing, wit

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare koortsthermometer voor je baby of peuter, dan is de Reer Colour SoftTemp 3-in-1 infrarood koortsthermometer een goede keuze.

 

Voordelen

 • Deze koortsthermometer is 3-in-1 en meet niet alleen de lichaamstemperatuur, maar ook de oppervlaktetemperatuur en kamertemperatuur.
 • De meting is bijzonder snel, slechts 1 seconde.
 • De koortsthermometer heeft een alarmfunctie en waarschuwt bij normale en hoge koorts door middel van een gekleurd lichtgevend display en een extra waarschuwingssignaal.

Nadelen

 • Het meetbereik van de kamertemperatuur is beperkt tot 0-99,9 °C.
 • De koortsthermometer heeft geen Bluetooth-verbinding en kan niet worden gekoppeld aan een app.
 • Het scherm is niet verlicht en kan daarom moeilijk af te lezen zijn in het donker.

Onze ervaring met de Reer Colour SoftTemp 3-in-1 infrarood koortsthermometer

We hebben de Reer Colour SoftTemp 3-in-1 infrarood koortsthermometer uitgebreid getest en zijn over het algemeen tevreden met de prestaties. De meting is snel en betrouwbaar en de alarmfunctie is handig voor ouders die snel willen weten of hun kind koorts heeft. Het apparaat is ook veelzijdig inzetbaar en kan worden gebruikt om de lichaamstemperatuur van volwassenen, kinderen en baby's te meten, evenals de temperatuur van dranken en de kamertemperatuur.

 

Een nadeel van de koortsthermometer is dat het meetbereik van de kamertemperatuur beperkt is tot 0-99,9 °C, wat misschien niet voldoende is voor sommige gebruikers. Ook heeft het apparaat geen Bluetooth-verbinding en kan het niet worden gekoppeld aan een app, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn. Tot slot is het scherm niet verlicht en kan het daarom moeilijk af te lezen zijn in het donker.

 

Al met al is de Reer Colour SoftTemp 3-in-1 infrarood koortsthermometer een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige koortsthermometer voor hun baby of peuter.


Easy@Home basale thermometer: vruchtbaarheidsthermometer om basale lichaamstemperatuur te meten, ovulatie te voorspellen met APP Premon Spaans Hoge nauwkeurigheid van 0,01 graden LED-display zonder Bluetooth

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige basale thermometer om je vruchtbare periode bij te houden, dan is de Easy@Home basale thermometer een goede keuze. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een hoge nauwkeurigheid, waardoor je je basale lichaamstemperatuur nauwkeurig kunt meten en je vruchtbare periode kunt voorspellen.

 

Voordelen

 • Detecteert gemakkelijk je vruchtbare periode: de Easy@Home basale thermometer houdt je ovulatiedag bij en kan je temperatuurmetingen automatisch en nauwkeurig plotten met de Premom-app.
 • Hoge nauwkeurigheid: de digitale basale thermometer heeft een hoge nauwkeurigheid van ± ± 0,05℃/0,10℉ en heeft slechts ongeveer 60 seconden nodig om het resultaat af te lezen.
 • Zachte bevestigingspiep: de orale basale thermometer heeft een zachte bevestigingspiep wanneer de test is voltooid, wat handig is om je laatste temperatuur te onthouden.

Nadelen

 • Geen Bluetooth: de thermometer bevat geen Bluetooth, wat betekent dat je handmatig je temperatuurmetingen moet invoeren in de Premom-app.
 • Niet geschikt voor koorts: deze thermometer is alleen bedoeld voor het meten van je basale lichaamstemperatuur en is niet geschikt voor het meten van koorts.
 • Geen opslag van meerdere gebruikers: deze thermometer heeft geen functie voor het opslaan van temperatuurmetingen voor meerdere gebruikers.

Onze ervaring met de EasyHome basale thermometer:

De Easy@Home basale thermometer is een betrouwbare en nauwkeurige manier om je vruchtbare periode bij te houden en je kansen op zwangerschap te vergroten. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een zachte bevestigingspiep om je laatste temperatuur te onthouden. Helaas heeft het geen Bluetooth en is het niet geschikt voor het meten van koorts. Ook heeft het geen functie voor het opslaan van temperatuurmetingen voor meerdere gebruikers. Over het algemeen is het een goede keuze voor vrouwen die hun vruchtbaarheid willen bijhouden.


Koopgids

Als het gaat om het kiezen van de beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder hebben we enkele belangrijke functies en specificaties opgesomd om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

 

Type thermometer

Er zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar, waaronder:

 • orale
 • rectale
 • oor
 • voorhoofdsthermometers.

Het is belangrijk om het type thermometer te kiezen dat het meest geschikt is voor de persoon die wordt getest, evenals voor de situatie. Bijvoorbeeld, rectale thermometers zijn het meest nauwkeurig voor baby's en jonge kinderen, terwijl oor- of voorhoofdthermometers handiger kunnen zijn voor volwassenen.

 

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een thermometer. Het is belangrijk om een ​​thermometer te kiezen die nauwkeurige metingen oplevert, aangezien onnauwkeurige metingen kunnen leiden tot verkeerde diagnoses en behandelingen. Kijk naar de specificaties van de thermometer om te zien hoe nauwkeurig deze is.

 

Snelheid

Snelheid is ook belangrijk bij het kiezen van een thermometer, vooral als je de temperatuur van een onrustige baby of kind meet. Sommige thermometers geven binnen enkele seconden een resultaat, terwijl andere enkele minuten nodig hebben. Kies een thermometer die snel en gemakkelijk te gebruiken is.

 

Geheugenfunctie

Sommige thermometers hebben een geheugenfunctie waarmee je eerdere metingen kunt opslaan en bijhouden. Dit kan handig zijn als je de temperatuur van een ziek kind of volwassene moet bijhouden en de temperatuurveranderingen in de loop van de tijd moet volgen.

 

Display

Het display van de thermometer moet gemakkelijk te lezen zijn en duidelijke informatie weergeven. Kies een thermometer met een groot en helder display dat gemakkelijk af te lezen is, zelfs in het donker.

 

Met deze factoren in gedachten, kun je de beste thermometer voor koorts en lichaamstemperatuur kiezen die aan je behoeften voldoet.


Veelgestelde vragen over Thermometers

Wat is de meest nauwkeurige methode voor het meten van koorts?

De meest nauwkeurige methode voor het meten van koorts is rectaal. Dit komt omdat de temperatuur van het rectum het dichtst bij de kerntemperatuur van het lichaam ligt. Orale en oksel metingen zijn minder nauwkeurig omdat ze beïnvloed kunnen worden door externe factoren, zoals het drinken van warme of koude dranken.

Welke kenmerken zijn belangrijk bij het kiezen van een koortsthermometer?

Bij het kiezen van een koortsthermometer zijn er verschillende belangrijke kenmerken om op te letten. Dit omvat de nauwkeurigheid van de metingen, de snelheid van de metingen, het type display (digitaal of analoog), en het type sensor (bijvoorbeeld kwik, elektronisch of infrarood).

Hoe verschillen voorhoofdthermometers van rectale thermometers in nauwkeurigheid?

Voorhoofdthermometers en rectale thermometers meten de temperatuur op verschillende plaatsen en kunnen daarom verschillende resultaten geven. Over het algemeen zijn rectale thermometers nauwkeuriger omdat ze de kerntemperatuur van het lichaam meten, terwijl voorhoofdthermometers de temperatuur van de huid meten die beïnvloed kan worden door externe factoren.

Welke thermometer wordt aanbevolen door gezondheidsinstanties voor thuisgebruik?

Gezondheidsinstanties bevelen vaak digitale thermometers aan voor thuisgebruik. Deze thermometers zijn gemakkelijk af te lezen en bieden nauwkeurige metingen. Elektronische thermometers zijn ook een goede keuze omdat ze snel en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van infraroodthermometers voor lichaamstemperatuur?

Infraroodthermometers zijn handig omdat ze de temperatuur kunnen meten zonder contact te maken met de huid. Dit maakt ze ideaal voor gebruik bij kinderen en mensen die niet graag rectale of orale metingen ondergaan. Een nadeel van infraroodthermometers is echter dat ze minder nauwkeurig kunnen zijn dan rectale of orale thermometers.

Hoe onderhoud ik mijn thermometer voor de meest betrouwbare resultaten?

Om de meest betrouwbare resultaten te krijgen, is het belangrijk om je thermometer regelmatig te kalibreren en schoon te maken. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van je thermometer en zorg ervoor dat je deze op de juiste manier bewaart. Houd er rekening mee dat sommige thermometers niet waterbestendig zijn en niet ondergedompeld mogen worden in water.