Beste Saturatiemeter: Top 5 modellen van 2024

Rating: 5 sterren
1 stem

Saturatiemeters zijn draagbare medische apparaten die worden gebruikt om de zuurstofsaturatie in het bloed te meten. Deze apparaten zijn van vitaal belang voor mensen die lijden aan ziekten zoals COPD, astma, longontsteking, en andere aandoeningen die de ademhaling beïnvloeden. Een saturatiemeter meet de zuurstofsaturatie door middel van een niet-invasieve methode, waarbij een sensor op de vinger wordt geplaatst.

 

De beste saturatiemeters zijn nauwkeurig, gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar. Bij het kiezen van een saturatiemeter is het belangrijk om te letten op de:

 • nauwkeurigheid van de metingen
 • de grootte en het gewicht van het apparaat
 • en de levensduur van de batterij

Er zijn ook saturatiemeters die extra functies bieden, zoals Bluetooth-connectiviteit en gegevensopslag.

 

Wij hebben verschillende saturatiemeters getest en beoordeeld op basis van hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en extra functies. In deze gids vind je onze aanbevelingen voor de beste saturatiemeters op de markt. Of je nu een saturatiemeter nodig heeft voor persoonlijk gebruik of voor professioneel gebruik, wij hebben de beste opties voor je geselecteerd.

Beste Saturatiemeter Top 5 modellen van 2024

Beste Saturatiemeter

Hieronder vind je onze lijst met de beste saturatiemeters. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige saturatiemeter, dan hebben we enkele opties voor je geselecteerd die aan je behoeften voldoen.

 

We hebben deze lijst samengesteld op basis van grondig onderzoek en evaluatie van de functies, prestaties en beoordelingen van verschillende saturatiemeters op de markt.

 

Of je nu een saturatiemeter nodig heeft voor persoonlijk of professioneel gebruik, je kunt er zeker van zijn dat onze lijst je zal helpen bij het vinden van de beste optie voor je behoeften.


BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter vinger - Oximeter - CE + FAGG Medische kwalificatie en inspectie - NL handleiding - Koord + Batt. (WIT)

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter die zowel geschikt is voor professioneel- als thuisgebruik, dan is de BURCH Med Saturatiemeter een goede keuze.

 

Voordelen

 • Het OLED-scherm is goed leesbaar en de schermweergave is eenvoudig aan te passen via één toets in alle richtingen.
 • De meter is draadloos en wordt geleverd inclusief batterijen, opberghoes en draagkoord. Hij werkt tot 30 uur continu.
 • De BURCH Med Saturatiemeter is een nauwkeurig en veilig medisch hulpmiddel klasse 1, erkend door het FAGG en wordt aanbevolen door medici.

Nadelen

 • De meter is iets duurder dan sommige andere saturatiemeters op de markt.
 • Het apparaat kan soms wat onhandig zijn om te gebruiken, vooral als je grote vingers hebt.

Onze ervaring met de BURCH Med Saturatiemeter

We hebben de BURCH Med Saturatiemeter getest en zijn erg tevreden over de prestaties en de gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en de metingen zijn nauwkeurig.

 

Het grote OLED-scherm is goed leesbaar en de schermweergave kan eenvoudig worden aangepast aan de gewenste richting en cijfergrootte.

 

Een ander voordeel van de BURCH Med Saturatiemeter is dat hij draadloos is en wordt geleverd inclusief batterijen, opberghoes en draagkoord. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen en gebruiken waar je maar wilt. De meter werkt tot 30 uur continu, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterijen snel leeg zijn.

 

Een van de nadelen van de BURCH Med Saturatiemeter is dat hij iets duurder is dan sommige andere saturatiemeters op de markt. Ook kan het apparaat soms wat onhandig zijn om te gebruiken, vooral als je grote vingers hebt. Tot slot is de handleiding alleen beschikbaar in het Nederlands en Engels, dus als je een andere taal spreekt kan dit een probleem zijn.


Beurer PO 45 Saturatiemeter

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en eenvoudige manier om je arteriële zuurstofsaturatie, hartslag en perfusie-index te meten, dan is de Beurer PO 45 pulsoximeter een goede keuze.

 

Voordelen

 • Eenvoudig en pijnloos: de pulse-oxymeter meet je zuurstofverzadiging (SpO2), je hartslag (polsslag) en je perfusie-index (PI), een bloedmonster is hiervoor niet nodig.
 • Icoonweergave in geval van onregelmatige meting: In geval van een onstabiele meting verschijnt er een vraagtekenicoon op het kleurendisplay en kun je de meting overdoen voor betrouwbare aflezingen.
 • Praktisch kleurendisplay: De PO 45 pulsoximeter van Beurer is uitgerust met een gemakkelijk af te lezen kleurendisplay en 7 weergaveformaten.

Nadelen

 • Geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bijgevoegd.
 • Het duurt even voordat het apparaat begint met meten.
 • Relatief duur in vergelijking met andere saturatiemeters.

 

Onze ervaring met de Beurer PO 45 Saturatiemeter

We hebben de Beurer PO 45 pulsoximeter uitgeprobeerd en waren onder de indruk van de nauwkeurigheid en de gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is klein en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen onderweg.

 

Het kleurendisplay is zeer praktisch en gemakkelijk af te lezen. De icoonweergave in geval van onregelmatige meting is een handige functie die ervoor zorgt dat je altijd betrouwbare aflezingen krijgt.

 

Een nadeel van de Beurer PO 45 pulsoximeter is dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bijgevoegd is. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn. Ook duurt het even voordat het apparaat begint met meten, wat soms als vervelend ervaren kan worden. Ten slotte is de Beurer PO 45 pulsoximeter relatief duur in vergelijking met andere saturatiemeters op de markt.


Beurer PO 30 Saturatiemeter, Pulsoxymeter, meting van zuurstofsaturatie (SpO2) en hartslag (pols), pijnloos te gebruiken, gemakkelijk af te lezen kleurendisplay, hartslagweergave

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter die je thuis of onderweg kunt gebruiken, dan is de Beurer PO 30 Saturatiemeter een goede keuze.

 

Het apparaat is compact en gemakkelijk te gebruiken, en het heeft een duidelijk kleurendisplay waarop je je meetwaarden kunt aflezen.

 

Voordelen

 • Het apparaat meet nauwkeurig je zuurstofsaturatie en hartslag.
 • Het kleurendisplay is gemakkelijk af te lezen en geeft je meetwaarden duidelijk weer.
 • De saturatiemeter is compact en gemakkelijk mee te nemen, zodat je hem overal kunt gebruiken.

Nadelen

 • De saturatiemeter is niet geschikt voor mensen met ernstige ademhalingsproblemen.
 • Het apparaat kan soms moeite hebben om je hartslag te meten als je een onregelmatige hartslag hebt.
 • Het apparaat heeft geen alarmfunctie om je te waarschuwen als je zuurstofsaturatie te laag is.

Onze ervaring met de Beurer PO 30 Saturatiemeter

Als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter die je thuis of onderweg kunt gebruiken, dan is de Beurer PO 30 Saturatiemeter een goede keuze.

 

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en het meet nauwkeurig je zuurstofsaturatie en hartslag.

 

Het kleurendisplay is gemakkelijk af te lezen en geeft je meetwaarden duidelijk weer, zodat je snel kunt zien hoe het met je gezondheid gesteld is.

 

De saturatiemeter is compact en gemakkelijk mee te nemen, zodat je hem overal kunt gebruiken.

 

Of je nu gaat wandelen, reizen of gewoon thuis wilt controleren hoe het met je gezondheid gesteld is, de Beurer PO 30 Saturatiemeter is een handig hulpmiddel.

 

Het apparaat is ook geschikt voor mensen met hartfalen en chronische obstructieve longziekte, en kan worden gebruikt voor sporten op grote hoogte.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Beurer PO 30 Saturatiemeter.

 

Het apparaat is niet geschikt voor mensen met ernstige ademhalingsproblemen, en het kan soms moeite hebben om je hartslag te meten als je een onregelmatige hartslag hebt.

 

Bovendien heeft het apparaat geen alarmfunctie om je te waarschuwen als je zuurstofsaturatie te laag is.


Beurer PO 60 Saturatiemeter

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare saturatiemeter, dan is de Beurer PO 60 Saturatiemeter zeker een goede keuze.

 

Voordelen

 • Het meten van de zuurstofsaturatie en hartslag is eenvoudig en pijnloos
 • De waarden kunnen via Bluetooth worden verzonden naar de “Beurer HealthManager Pro”-app
 • Geschikt voor het controleren en regelmatig controleren van de zuurstofsaturatie

Nadelen

 • Let op de polariteit bij het plaatsen van de batterijen
 • Het deksel van het batterijvak mag niet zomaar worden ingedrukt
 • De standaardinstellingen moeten opnieuw worden ingevoerd bij het inschakelen van het apparaat

Onze ervaring met de Beurer PO 60 Saturatiemeter

De Beurer PO 60 Saturatiemeter is een handige tool voor mensen die hun zuurstofsaturatie en hartslag willen controleren.

 

Het meten van de zuurstofsaturatie en hartslag is eenvoudig en pijnloos, waardoor het ideaal is voor thuisgebruik.

 

Bovendien kunnen de waarden via Bluetooth worden verzonden naar de “Beurer HealthManager Pro”-app, zodat je je meetresultaten in de app kunt controleren en zelfs kunt delen met je behandelende arts.

 

Een ander voordeel van deze saturatiemeter is dat het geschikt is voor het controleren en regelmatig controleren van de zuurstofsaturatie.

 

Mensen met luchtwegaandoeningen zoals astma, COPD en andere longaandoeningen kunnen hier baat bij hebben.

 

Let wel op de polariteit bij het plaatsen van de batterijen en duw het deksel van het batterijvak niet zomaar in.

 

Dit moet van tevoren worden aangetrokken en vervolgens met lichte druk naar achteren worden geduwd.

 

Het apparaat moet ook opnieuw worden ingesteld bij het inschakelen.


Mobiclinic Pulsoximeter

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige pulsoximeter, dan is de Mobiclinic Pulsoximeter een goede keuze.

 

Voordelen

 • De pulsoximeter is zeer nauwkeurig en veilig in gebruik. Het meet het percentage zuurstofverzadiging van hemoglobine in het bloed op een exacte manier.
 • Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen waar je het nodig hebt.
 • De pulsoximeter heeft een OLED-display dat de hartslag en de zuurstofconcentratie in het bloed weergeeft.

Nadelen

 • De batterijen worden niet meegeleverd en er zijn drie AAA-batterijen nodig om het apparaat te laten werken.
 • Het sportelletje dat de batterijen op hun plaats houdt kan soms een beetje lastig zijn om te sluiten.
 • De garantieperiode voor software-updates is onbekend.

Onze ervaring met de Mobiclinic Pulsoximeter

We hebben de Mobiclinic Pulsoximeter getest en zijn zeer tevreden met de nauwkeurigheid van de metingen en het gemak van het gebruik.

 

Het apparaat is zeer draagbaar en kan gemakkelijk worden meegenomen op reis.

 

Het OLED-display is gemakkelijk af te lezen en de metingen worden snel en nauwkeurig uitgevoerd.

 

Een nadeel van de Mobiclinic Pulsoximeter is dat de batterijen niet worden meegeleverd en dat er drie AAA-batterijen nodig zijn om het apparaat te laten werken.

 

Het sportelletje dat de batterijen op hun plaats houdt kan soms een beetje lastig zijn om te sluiten.

 

Ook is de garantieperiode voor software-updates onbekend.


Koopgids

Als je op zoek bent naar een Beste Saturatiemeter, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt.

 

Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken die je moet overwegen bij het kopen van een saturatiemeter.

 

Nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een saturatiemeter is de nauwkeurigheid van de metingen.

 

Het is belangrijk om een saturatiemeter te kiezen die nauwkeurige en consistente metingen levert.

 

Een betrouwbare saturatiemeter moet een nauwkeurigheid van ten minste +/- 2% hebben.

 

Schermweergave

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een saturatiemeter is de schermweergave.

 

Een goed scherm moet gemakkelijk af te lezen zijn en duidelijke, heldere cijfers weergeven.

 

Het is ook belangrijk om te overwegen of het scherm achtergrondverlichting heeft, vooral als je de saturatiemeter in een donkere omgeving wilt gebruiken.

 

Batterijduur

De batterijduur is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een saturatiemeter.

 

Je wilt een saturatiemeter die lang genoeg meegaat om je voldoende tijd te geven om je metingen te nemen.

 

Het is ook belangrijk om te overwegen of de saturatiemeter oplaadbaar is of dat je regelmatig batterijen moet vervangen.

 

Draagbaarheid

Ten slotte moet je rekening houden met de draagbaarheid van de saturatiemeter.

 

Als je de saturatiemeter vaak moet meenemen, moet je een compact en draagbaar model kiezen.

 

Een lichtgewicht saturatiemeter die gemakkelijk in je zak of tas past, is ideaal voor onderweg.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een professionele saturatiemeter?

Een professionele saturatiemeter is ontworpen om nauwkeurige metingen te leveren in een medische omgeving. Deze meters hebben meestal geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om meerdere parameters te meten, zoals hartslag en ademhalingsfrequentie.

 

Ze zijn ook vaak duurder dan consumentenmodellen en vereisen een hoger niveau van training om correct te gebruiken.

Zijn saturatiemeters met een app meer accuraat dan zonder?

Sommige saturatiemeters worden geleverd met een app die de metingen kan opslaan en analyseren. Hoewel deze apps handig kunnen zijn, is er geen bewijs dat ze de nauwkeurigheid van de metingen verbeteren.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de nauwkeurigheid van de meter zelf het belangrijkst is.

Hoeveel kost een betrouwbare zuurstofmeter voor persoonlijk gebruik?

De prijs van een betrouwbare zuurstofmeter voor persoonlijk gebruik varieert afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen kosten consumentenmodellen tussen de €20 en €100. Professionele modellen kunnen echter veel duurder zijn.

 

Het is belangrijk om een meter te kiezen die past bij je budget en behoeften.