Beste loopband voor thuis: Top 5 modellen van 2024

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een loopband is een van de meest populaire fitnessapparaten voor thuisgebruik. Het biedt een handige manier om te wandelen, joggen of hardlopen zonder het huis te verlaten.

 

Loopbanden zijn er in verschillende soorten en maten, en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste loopband voor thuisgebruik.

 

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een loopband voor thuisgebruik is de grootte.

 • Als je niet veel ruimte hebt, wil je misschien een inklapbare loopband overwegen. Dit type loopband kan worden opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt.
 • Het is ook belangrijk om te kijken naar het gewicht van de loopband, vooral als je van plan bent om hem vaak te verplaatsen.
 • Een ander belangrijk kenmerk om op te letten is de motor. De motor is verantwoordelijk voor het aandrijven van de loopband en het bepalen van de maximale snelheid.
 • Als je van plan bent om de loopband vaak te gebruiken of als je van plan bent om te rennen, wil je een loopband met een krachtige motor. Een motor met een vermogen van minimaal 2,5 pk wordt aanbevolen voor hardlopen.
beste loopband voor thuis

We hebben verschillende loopbanden getest om de beste te vinden voor thuisgebruik. Onze tests omvatten het controleren van de grootte, het gewicht en de motor van elke loopband, evenals het testen van de snelheid en helling.

 

Na uitgebreid onderzoek hebben we de beste loopband voor thuisgebruik gevonden die aan al onze criteria voldoet.

Inhoudsopgave

Beste Loopbanden voor Thuis

Aankoopgids

 • 1. Grootte en gewichtscapaciteit
 • 2. Motorvermogen
 • 3. Loopoppervlak
 • 4. Schokdemping
 • 5. Functies

Ratings en productvergelijkingen

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de criteria voor de beste loopband volgens de Consumentenbond?
 • Waar moet ik op letten bij het kiezen van een inklapbare loopband voor thuis?
 • Hoe belangrijk is de hellingfunctie bij het selecteren van een loopband?
 • Welke loopbanden komen als beste uit de test bij vergelijkende onderzoeken?
 • Hoeveel moet ik verwachten uit te geven voor een kwalitatieve loopband voor wandelen?
 

Beste Loopbanden voor Thuis

Hieronder vind je onze lijst met de beste loopbanden voor thuis. Als je op zoek bent naar een manier om je conditie te verbeteren zonder het huis te verlaten, dan is een loopband een uitstekende optie.

 

Of je nu wilt wandelen, joggen of hardlopen, er is een loopband die bij je behoeften past. Wij hebben de beste loopbanden op de markt onderzocht en beoordeeld op basis van factoren zoals prijs, kwaliteit en functies.

 

Lees verder om te ontdekken welke loopbanden onze topkeuzes zijn.


CITYSPORTS Compacte Draagbare Elektrische Loopband

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een loopband die je thuis kunt gebruiken, dan is de CITYSPORTS Compacte Draagbare Elektrische Loopband misschien wel de juiste keuze voor jou.

 

Voordelen

 • De loopband is compact en gemakkelijk op te bergen.
 • De snelheid is instelbaar tussen 1-6 km/u, wat geschikt is voor verschillende soorten trainingen.
 • Het LED-display en de afstandsbediening zijn eenvoudig te gebruiken.

Nadelen

 • Het loopoppervlak is niet erg groot, dus het kan lastig zijn om comfortabel te lopen als je een grotere lichaamsbouw hebt.
 • De loopband is niet geschikt voor intensieve trainingen, omdat de maximale snelheid beperkt is.
 • Het geluid van de motor kan voor sommige mensen storend zijn.

Onze ervaring met CITYSPORTS loopband

We hebben de CITYSPORTS Compacte Draagbare Elektrische Loopband getest en zijn over het algemeen tevreden over de prestaties van de loopband.

 

Het is een compacte en draagbare loopband die gemakkelijk op te bergen is, wat ideaal is als je weinig ruimte hebt in huis. De loopband is ook vrij stil en produceert weinig geluid, wat een groot pluspunt is als je in een appartement woont.

 

Een ander voordeel van deze loopband is dat de snelheid instelbaar is tussen 1-6 km/u, wat geschikt is voor verschillende soorten trainingen. Het LED-display en de afstandsbediening zijn eenvoudig te gebruiken en geven je informatie over de trainingsduur, afstand, snelheid en verbrande calorieën.

 

Een nadeel van deze loopband is dat het loopoppervlak niet erg groot is, dus het kan lastig zijn om comfortabel te lopen als je een grotere lichaamsbouw hebt. Ook is de loopband niet geschikt voor intensieve trainingen, omdat de maximale snelheid beperkt is. Het geluid van de motor kan voor sommige mensen storend zijn, maar over het algemeen is het geluidsniveau acceptabel.

 

Als je op zoek bent naar een compacte en draagbare loopband die geschikt is voor lichte trainingen, dan is de CITYSPORTS Compacte Draagbare Elektrische Loopband zeker het overwegen waard. Het is gemakkelijk op te bergen, eenvoudig te gebruiken en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.


BluMill Loopband

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een loopband voor thuisgebruik, dan is de BluMill Loopband zeker het overwegen waard.

 

Voordelen

 • Deze loopband is inklapbaar en kan snel en eenvoudig tot een compactere grootte worden ingeklapt. Bovendien beschikt hij over wieltjes aan de onderkant, zodat je hem comfortabel van de ene kamer naar de volgende kunt schuiven.
 • De BluMill Loopband beschikt over 12 vooraf geïnstalleerde programma's waarin de verschillende snelheden automatisch worden vervangen. Je kunt echter ook de snelheid handmatig instellen, waardoor je de controle hebt over je eigen training.
 • Met de gratis Fitshow-app kun je je trainingssessies volgen en uitbreiden voor extra uitdagingen. De loopband is uitgerust met een bluetooth-ontvanger die met je smartphone verbindt.

Nadelen

 • De maximale snelheid van 10 km/u is misschien niet snel genoeg voor de meer ervaren lopers.
 • Het loopvlak van de BluMill Loopband is mogelijk niet groot genoeg voor mensen met een lange pas.
 • De helling kan alleen handmatig worden ingesteld, dus je moet stoppen met lopen en de helling aanpassen als je een andere intensiteit wilt.

Onze ervaring met BluMill Loopband

Als je op zoek bent naar een betaalbare, veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken loopband voor thuis, dan is de BluMill Loopband een uitstekende keuze.

 

Het is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, en de 12 trainingsprogramma's bieden voldoende variatie om je gemotiveerd te houden.

 

De loopband is ook inklapbaar en compact, dus het is gemakkelijk op te bergen wanneer je hem niet gebruikt. De Fitshow-app is een mooie bonus, waarmee je je trainingssessies kunt volgen en uitbreiden voor extra uitdagingen.

 

Al met al is de BluMill Loopband een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken loopband voor thuisgebruik.


VirtuFit TR-50i Loopband

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een compacte loopband voor thuisgebruik, dan is de VirtuFit TR-50i wellicht iets voor jou. Wij hebben deze loopband getest en delen graag onze ervaringen met je.

 

Voordelen

 • Compact ontwerp met opvouwfunctie voor ruimtebesparing
 • Veiligheidsfuncties zoals een veiligheidssleutel en verlicht lcd-scherm
 • Intuïtieve bediening met selectietoetsen en toetsen in de armleuningen

Nadelen

 • Maximumsnelheid van 12 km/u is mogelijk niet snel genoeg voor ervaren hardlopers
 • Geen automatische hellingshoek aanpassing
 • Geen ventilator om je tijdens het hardlopen koel te houden

Onze ervaring met VirtuFit TR-50i Loopband

Als je op zoek bent naar een loopband die niet te veel ruimte in beslag neemt, dan is de VirtuFit TR-50i een goede optie.

 

Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om de loopband na gebruik op te vouwen en op te bergen onder het bed of naast de kast. Dit is vooral handig als je in een klein appartement woont.

 

De VirtuFit TR-50i is ook veilig in gebruik. De loopband is uitgerust met een veiligheidssleutel die ervoor zorgt dat de loopband stopt als je valt of struikelt.

 

Het verlichte lcd-scherm geeft je informatie over de afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik en hartslag, zodat je je trainingsvoortgang kunt bijhouden.

 

Het bedienen van de VirtuFit TR-50i is ook eenvoudig. Je kunt de snelheid aanpassen in stappen van 0,1 km/u via de selectietoetsen onder het display of via de toetsen in de armleuningen.

 

Er zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's om uit te kiezen, dus je kunt je training aanpassen aan je niveau.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de VirtuFit TR-50i. De maximumsnelheid van 12 km/u is mogelijk niet snel genoeg voor ervaren hardlopers die op zoek zijn naar een uitdaging.

 

Er is ook geen automatische hellingshoek aanpassing, dus je moet de hellingshoek handmatig aanpassen als je een heuvelachtig parcours wilt simuleren. Tot slot heeft de loopband geen ventilator om je tijdens het hardlopen koel te houden.


Tunturi T40 Loopband - Hardloopband - Inklapbaar

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige loopband om thuis te trainen, dan is de Tunturi T40 Loopband een uitstekende keuze.

 

Voordelen

 • Met maar liefst 44 trainingsprogramma's kun je je trainingen afwisselen en uitdagend houden.
 • De elektronisch verstelbare hellingshoek zorgt voor extra weerstand en uitdaging tijdens het lopen.
 • De anti-slip Diamond loopmat zorgt voor een veilige en comfortabele loopervaring.

Nadelen

 • De loopband is vrij groot en zwaar, waardoor het opbergen en verplaatsen wat lastig kan zijn.
 • De prijs van de Tunturi T40 Loopband is aan de hoge kant in vergelijking met andere loopbanden voor thuisgebruik.
 • Het monteren van de loopband kan wat tijd en moeite kosten.

Onze ervaring met Tunturi T40 Loopband

We hebben de Tunturi T40 Loopband zelf uitgeprobeerd en zijn erg tevreden over de prestaties en functies van deze loopband.

 

Het grote aantal trainingsprogramma's biedt veel variatie en uitdaging, en de elektronisch verstelbare hellingshoek maakt het mogelijk om je trainingen nog intensiever te maken.

 

De anti-slip Diamond loopmat zorgt voor een veilige en comfortabele loopervaring, en de stille en geluidsarme motor zorgt ervoor dat je ongestoord kunt trainen zonder anderen te storen.

 

Hoewel de Tunturi T40 Loopband vrij groot en zwaar is, is het inklapbare ontwerp handig voor opslag en ruimtebesparing.

 

Het monteren van de loopband kan wat tijd en moeite kosten, maar de handleiding is duidelijk en gemakkelijk te volgen.

 

Over het algemeen raden we de Tunturi T40 Loopband aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige loopband voor thuisgebruik.

 

Met de vele trainingsprogramma's en functies kun je je trainingen afwisselen en uitdagend houden, en de anti-slip Diamond loopmat zorgt voor een veilige en comfortabele loopervaring.


WalkingPad P1 Loopband

Prijzen vergelijken

Als je op zoek bent naar een compacte en opvouwbare loopband die je gemakkelijk kunt opbergen, dan is de WalkingPad P1 Loopband een goede keuze.

 

Voordelen

 • Het opvouwbare ontwerp van de WalkingPad P1 zorgt ervoor dat je de loopband gemakkelijk kunt opbergen en in kleine ruimtes kunt plaatsen.
 • Met de KS Fit-app en afstandsbediening kun je de snelheid van de loopband aanpassen en je voortgang bijhouden.
 • De kinderslotfunctie voorkomt dat kinderen de loopband onklaar maken.

Nadelen

 • De maximale snelheid van 6 km/u is mogelijk niet snel genoeg voor hardlopers.
 • Het loopgedeelte is mogelijk te klein voor lange passen.
 • De loopband heeft een gewichtslimiet van 100 kg.

Onze ervaring met WalkingPad P1 Loopband

We hebben de WalkingPad P1 Loopband getest en waren onder de indruk van de compactheid en het gemak van opbergen.

 

De app en afstandsbediening zijn handig om de snelheid aan te passen en je voortgang bij te houden, en het kinderslot is een nuttige functie voor gezinnen met kinderen.

 

Hoewel de maximale snelheid van 6 km/u mogelijk niet snel genoeg is voor hardlopers, is het voldoende voor een goede wandeling of jog.

 

Het loopgedeelte is ruim genoeg voor de meeste gebruikers, maar mogelijk te klein voor lange passen. De gewichtslimiet van 100 kg kan ook een beperking zijn voor sommige gebruikers.

 

Over het algemeen is de WalkingPad P1 Loopband een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en opvouwbare loopband voor thuisgebruik.


Aankoopgids

Bij het kiezen van de beste loopband voor thuis, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die je moet maken:

 

1. Grootte en gewichtscapaciteit

Het is belangrijk om een loopband te kiezen die geschikt is voor de beschikbare ruimte in je huis. Meet de beschikbare ruimte en vergelijk deze met de afmetingen van de loopband.

 

Bovendien moet je rekening houden met het maximale gewicht dat de loopband kan dragen. Als je van plan bent om de loopband met meerdere personen te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat deze geschikt is voor het gewicht van alle gebruikers.

 

2. Motorvermogen

Een krachtige motor is essentieel voor een goede loopervaring. Het vermogen van de motor bepaalt de snelheid en de helling van de loopband.

 

Kies een loopband met een motorvermogen van ten minste 2,5 pk voor een soepele en comfortabele loopervaring.

 

3. Loopoppervlak

Het loopoppervlak van de loopband moet groot genoeg zijn om comfortabel te kunnen lopen of rennen. Een loopoppervlak van ten minste 120 cm lang en 40 cm breed wordt aanbevolen voor de meeste gebruikers.

 

4. Schokdemping

Een goede schokdemping is belangrijk om de impact op je gewrichten te verminderen tijdens het lopen of rennen. Kies een loopband met een goede schokdemping om blessures te voorkomen.

 

5. Functies

Moderne loopbanden bieden een breed scala aan functies, zoals ingebouwde programma's, hartslagmeters, en Bluetooth-connectiviteit.

 

Overweeg welke functies voor je belangrijk zijn en kies een loopband die aan je behoeften voldoet.


Ratings en productvergelijkingen

Om je te helpen bij het kiezen van de beste loopband voor thuis, hebben we een vergelijkingstabel samengesteld van de top vijf loopbanden op de markt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken en specificaties van elk model.

Model Max. snelheid Max. gewicht gebruiker Afmetingen (LxBxH) Gewicht Prijs
CITYSPORTS Compacte Draagbare Elektrische Loopband 6 km/u 110 kg 118 x 49 x 11,3cm 18 kg €189,-
BluMill Loopband 10 km/u 110 kg 126 x 60 x 120cm 25,4 kg €299,-
VirtuFit TR-50i Loopband 12 km/u 120 kg 140 x 66 x 110cm 30 kg €399,-
Tunturi T40 Loopband - Hardloopband - Inklapbaar 16 km/u 120 kg 155 x 74 x 137cm 62 kg €1.159,-
WalkingPad P1 Loopband 6 km/u 100 kg ‎143,2 x 54,7 x 12,9 cm 28 kg €399,-

Zoals je kunt zien, variëren de specificaties en prijzen van elk model.

 

Tunturi T40 heeft bijvoorbeeld de hoogste maximale snelheid en het hoogste maximaal gebruikersgewicht, maar is ook de duurste van de vijf.

 

CITYSPORTS, aan de andere kant, is de goedkoopste optie, maar heeft ook de laagste maximale snelheid en het een-na-laatste maximaal gebruikersgewicht.

 

Naast de bovenstaande kenmerken, hebben we ook gekeken naar andere factoren, zoals de grootte van het loopvlak, de beschikbare trainingsprogramma's en de kwaliteit van de onderdelen.

 

We hopen dat deze vergelijkingstabel je zal helpen bij het kiezen van de beste loopband voor je huis.

 

Onthoud dat het belangrijk is om je eigen behoeften en budget in overweging te nemen bij het maken van je keuze.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de criteria voor de beste loopband volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond beoordeelt loopbanden op verschillende criteria, waaronder de stabiliteit, het loopoppervlak, de demping, de hellingshoek, de maximale snelheid en het gebruiksgemak.

Op basis van deze criteria worden loopbanden getest en beoordeeld.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een inklapbare loopband voor thuis?

Bij het kiezen van een inklapbare loopband voor thuis is het belangrijk om te letten op de afmetingen, het gewicht en de opbergmogelijkheden.

 

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de maximale belastbaarheid en de kwaliteit van de demping.

Hoe belangrijk is de hellingfunctie bij het selecteren van een loopband?

De hellingfunctie kan van belang zijn als je op zoek bent naar een loopband voor intensieve trainingen.

 

Door de helling te verstellen, kun je de intensiteit van je training verhogen. Als je voornamelijk wilt wandelen op de loopband, is de hellingfunctie minder belangrijk.

Welke loopbanden komen als beste uit de test bij vergelijkende onderzoeken?

Uit vergelijkende onderzoeken komen verschillende loopbanden als beste naar voren. Enkele voorbeelden zijn de NordicTrack Commercial 1750, de ProForm Performance 400i en de Sole F85.

 

Het is echter belangrijk om te bedenken dat de beste loopband voor jou afhankelijk is van je persoonlijke wensen en behoeften.

Hoeveel moet ik verwachten uit te geven voor een kwalitatieve loopband voor wandelen?

Voor een kwalitatieve loopband voor wandelen kun je rekenen op een prijs tussen de €500 en €1000. Als je op zoek bent naar een loopband met meer mogelijkheden en functies, kan de prijs hoger uitvallen.

 

Het is belangrijk om te bedenken dat een goede loopband een investering is waar je jarenlang plezier van kunt hebben.