
Dit recept kost wat tijd en geduld, maar het is zo ongeveer het mooiste "pastagerecht" dat je ooit zult zien. Als je mandoline hebt, gebruik deze dan om de noedels te maken; als je dat niet doet, oefen je mesvaardigheden. ;)
Ingredienten:
- 6 grote courgette
- 1 (16-oz.) Container-ricotta
- 3/4 c. vers geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
- 2 grote eieren
- 1/2 theel. knoflook poeder
- Kosjer zout
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 c. Marinara
- 1 c. geraspte mozzarella
Aanwijzingen:
1. Verwarm de oven voor op 400 °. Snijd de courgette in de lengte in ⅛ ”dikke reepjes en leg de reepjes op een met keukenpapier beklede bakplaat om af te tappen.
2. Maak een ricotta-mengsel: combineer in een kleine kom ricotta, 1/2 kopje Parmezaanse kaas, eieren en knoflookpoeder en breng op smaak met zout en peper.
3. Smeer een dunne laag marinara op de bodem van een 9 "-x-13" ovenschaal. Schep op elk plakje courgette een dunne laag saus, verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met mozzarella. Rol op en plaats in ovenschaal, stevig samen verpakt.
4. Bestrooi met de resterende 1/4 kop Parmezaanse kaas. Bak tot de courgette zacht is en de kaas gesmolten is, 20 minuten.
Informatie:
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Totale tijd: 45 minuten
Reactie plaatsen
Reacties