Gezonde gebakken eieren in tomatensaus
Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om van eieren te genieten, probeer dan dit recept van het traditionele Midden-Oosterse gerecht shakshuka dat voldoet als een speciaal lenteontbijt of post-workout diner.
Met meer dan 20 gram eiwit en bijna 40 procent van je aanbevolen vezels voor de dag, bestaat deze 350-calorie maaltijd uit perfect gebakken eieren die zwemmen in een geurig en kruidig tomatensausbad.
Om het recept te versterken, worden garbanzo-bonen toegevoegd voor nog meer eiwitten en voegen de snijbieten vitamine A, vitamine C en ijzer toe.
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 witte ui, in blokjes gesneden
1/2 kopje kikkererwten, uitgelekt
1/28 ons blik tomatenblokjes
1 theelepel komijn
1 1/2 theelepels kaneel
2 theelepels paprika
1/2 eetlepel rode pepervlokken
2 kopjes Zwitserse of rode snijbiet, gehakt
6 eieren
Verse basilicum, voor garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 204 graden
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak vijf minuten. Voeg kikkererwten toe en bak nog drie minuten.
Voeg in blokjes gesneden tomaten, komijn, kaneel, paprika, rode pepervlokken toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag om 10 minuten te laten sudderen.
Voeg snijbiet toe en kook ongeveer een minuut.
Maak zes kleine putjes in het tomaten-snijbietmengsel en voeg langzaam eieren aan de koekenpan toe.
Verplaats de koekenpan naar de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot de eiwitten zijn ingesteld.
Haal uit de oven, bestrooi met basilicum, serveer en geniet.

Informatie
Categorie: Eieren, ontbijt / Brunch
keuken: Noord-Amerika
Servering: 3
Totale tijd: 29 minuten, 59 seconden
Nutritie
Calorieën per portie: 339
Reactie plaatsen
Reacties