Top 5 beste Airbikes 2023

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 17:15

SportSport

Een Air Bike staat in de CrossFit- en sportschoolwereld bekend als een geweldige machine voor het verbranden van calorieën met zijn onbeperkte bereik van door een ventilator aangedreven weerstand die volledig afhankelijk is van de gebruiker. In wezen geldt dat hoe harder je werkt, hoe meer weerstand er zal zijn. Een air bike heeft onafhankelijke sturen die bewegen en ook weerstand opbouwen, waardoor de gebruiker boven- en onderlichaam traint. Vanwege het dubbele ontwerp van het boven- en onderlichaam zijn luchtfietsen geweldige fitnessapparaten voor thuis. Je krijgt twee trainingen in één machine; neemt minder ruimte in beslag en maximaliseert de effectiviteit. Deze cardiomachine is een krachtpatser en helpt gebruikers hun grenzen te verleggen, af te vallen, uithoudingsvermogen op te bouwen en sterker te worden.


Een airbike is het perfecte hulpmiddel voor intervaltraining of HIIT met oneindige intensiteit en weerstand. Dit betekent dat gebruikers zichzelf harder en sneller kunnen pushen zonder zich zorgen te hoeven maken over instellingen of weerstandsniveaus. Verlies gewicht en behaal je fitnessdoelen in het comfort van je huis

 

air bike

1. FitBike The Beast

Deze air bike the beast maakt zijn naam helemaal waar en is ongetwijfeld de beste air bike van dit moment!

De Airbike geeft je alle mogelijkheden voor de optimale Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT). HIIT zorgt ervoor dat je periodes van maximale inspanning, afwisselt met periodes van relatief lage inspanning. Trainen op een hoog percentage van je hartslag is de meest effectieve cardiotraining voor vetverbranding, conditieverbetering én spierversterking! Een HIIT op deze Airbike is tot wel 50% effectiever voor je vetverbranding dan duurtraining. De totale trainingstijd op een Airbike bedraagt ongeveer 14 minuten, maar na je training gaat het vetverbrandingsproces tot wel 30 minuten door! The Beast van Fitbike is ontworpen voor iedere fanatieke thuissporter, personal trainer en CrossFit omgeving.

Voordelen van Fitbike The Beast:
Meer vetverbranding, conditieverbetering én spierversterking
Effectiever dan duurtraining

 • Dubbele handgrepen
 • Trainingscomputer met interval knoppen
 • 7 trainingsprogramma's
 • Stabiel en geruisloos
 • Weergave van tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik, RPM, hartslag


Conclusie
The Beast heeft het! Fitbike is erin geslaagd een apparaat te ontwikkelen dat functioneel, kwalitatief en comfortabel is in alle opzichten. Deze Airbike heeft een fluisterstille V-belt, heeft een trainingscomputer met interval knoppen, is voorzien van dubbele handgrepen, bevat een luchtweerstandsysteem én is superstabiel. The Beast is een apparaat dat kan worden ingezet in alle omgevingen en voor ieder niveau!


2. Air Bike - Fitness Fiets

Deze airbike van Broomer is ideaal voor iedereen met een budget. Doet zijn werk goed waardoor je je gehele lichaam traint in cardio en in krachttraining.

Door de voetensteun keun je een zeer comfortabele houding aannemen. Met een slimme computer kun je alles goed in de gaten houden.

Ook is deze air bike gemakkelijk te verplaatsen doordat er wieltjes onder zitten, scheelt weer sjouw werk;)

 

Voordelen

 • Comfortabele houding
 • Traint het gehele lichaam
 • Cardio, kracht & intervaltraining
 • Verbeterde uithoudingsvermogen
 • Hoogwaardige materialen & stabiel

 


3. Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

- BioFit™ Comfort
Verkoel jezelf met de lucht die je zelf genereert. De ventilator van dit model is stiller dan zijn voorgangers voor extra comfort

- Maak gebruik van de voetsteunen om alleen je bovenlichaam te trainen

- BioDyne™ Prestaties
De armen en benen bewegen totaal synchroon voor een natuurlijke lichaamsbeweging

- Unieke gepatenteerde ventilator voor zo efficiënt mogelijke verplaatsing van lucht voor een oneindig aantal weerstandsniveaus
- Transportwielen voor eenvoudig verplaatsen en opbergen van de Airdyne tussen de trainingen

- BioConnect® Feedback
Eenvoudig te gebruiken LCD computer met weergave van snelheid, RPM, afstand, tijd en aantal calorieën

 


4. Schwinn Airdyne AD6 HIIT Airbike

Simpel en slim trainen. De Schwinn Airdyne AD6 HIIT Airbike is een apparaat voor ieder niveau. Rustig revalideren of extreem calorieën verbranden, je kiest je eigen training. Deze hometrainer maakt gebruik van progressieve tegenkracht. Dit betekent dat de weerstand sterk toe neemt als je harder fietst. Ideaal voor High Intensity Interval Training (HIIT), ook op hoog niveau. In Amerika worden Schwinn Airbikes soms gebruikt in crossfit kampioenschappen.


De Schwinn Airdyne AD6 HIIT Airbike heeft crosstrainer pedalen in plaats van een hometrainer stuur. Met deze pedalen train je het bovenlichaam. Het is zelfs mogelijk om alleen je bovenlichaam te trainen. Een training voor het totale lichaam is voor calorie verbranding en cardiotraining effectiever dan het fietsen op een gemiddelde hometrainer.


Op het hoge resolutie LCD scherm houd je de trainingsgegevens bij. De "Revmeter" helpt je interval training te plannen op basis van je rondes per minuut. Verder vind je hier de snelheid, afstand, calorie verbruik, hartslag, tijd en het geleverde wattage. Om je hartslag te meten heb je een draadloze borstband nodig. Deze zit niet bij de Airdyne AD6 inbegrepen.

 


5. FitEquip AirBike

Met een eigen gewicht van 52kg is deze AirBike de zwaarste in zijn soort en daarmee ook de meest stabiele. De AirBike is gemaakt van uitstekend en sterk staal, waardoor er en veel lichaamsgewicht op kan én deze lang mee gaat. Zo is deze geschikt voor iedereen met een lichaamsgewicht tot 175kg en is de AirBike hiermee de sterkste op de markt.

Verder kan de AirBike hierdoor meer weerstand aan van de sporter: zo kun je met je benen en je armen tot wel 300kg wegstoten. Door al deze opties en vele mogelijkheden zal je niet snel uitgekeken zijn op deze Airbike.

Deze AirBike is er voor iedereen en is makkelijk aan te passen op jouw lichaamsverhoudingen. Ook werkt deze AirBike door middel van een luchtweerstandssysteem. Dit houdt in dat hoe harder je trapt en heen en weer beweegt met je armen, des te meer weerstand je krijgt en de workout zwaarder wordt. Doordat je harder gaat bewegen maakt de airbike meer wind. Zonder windscherm krijg je deze harde wind in je gezicht, hierdoor kun je niet goed ademhalen tijdens de oefening. Gelukkig bezit deze airbike een windscherm waardoor jij optimaal kan trainen. Een ander voordeel van deze AirBike is, dat deze geen stroom verbruikt doordat deze werkt op basis van een luchtweerstandssysteem en dus milieuvriendelijk is, hoe fijn is dat?

Naast de oneindige weerstand bezit de fiets maar liefst 7 verschillende trainingsvormen. Met deze Airbike krijg je verschillende interval opties en kun je je eigen intervaltraining samenstellen. Ook kun je naast een time-limiet, er voor kiezen om een bepaald aantal calorieën te verbranden. Kortom: genoeg uitdaging!

Voordelen:

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Word persoonlijk afgeleverd en in elkaar gezet
 • 7 workout opties
 • Ergonomische pedalen en fietszadel
 • Windscherm
 • Makkelijk te verplaatsen door de 2 transportwieltjes aan de voorzijde
 • Word geleverd met een windscherm en 2x AA batterijen
 • Ook perfect voor Split-training
 • Eenvoudig te koppelen met een Polar borstband (niet meegeleverd)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.