Deze boeken moet je echt gelezen hebben!

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 16:11

Er zijn zoveel geweldige boeken in de wereld dat het echt een verlies is als je ze niet allemaal leest. In plaats van ondergedompeld te worden in advertenties met opkomende auteurs en nieuwe boeken, hebben we besloten om terug te kijken naar de klassieke boeken die je absoluut gelezen moet hebben. Hier is onze lijst met tien favorieten!

 

BoekenBoeken

De 10 beste boeken om nu te lezen


To Kill a Mockingbird - Harper Lee

Als je op zoek bent naar een goed boek, kijk dan zeker eens naar To Kill a Mockingbird van Harper Lee. Voor degenen die dit verplichte kost was tijdens de Engelse lessen op de middelbare school: lees dit boek! Het bevat een prachtige verhaallijn die de spanningen tussen verschillende rassen in de jaren 30 duidelijk maakt. Echt het lezen waard!


Great Expectations - Charles Dickens

Lezen zonder een boek van Charles Dickens is bijna ondenkbaar, dus kies alsjeblieft Great Expectations als je slechts één boek van hem leest. Deze immens populaire roman beschrijft de verhalen van Pip, een weeskind dat de liefde van Estella wil winnen. Je vindt hier ook enkele van de meest memorabele personages uit de literatuurgeschiedenis. Lees dit boek en je wereldbeeld zal voor altijd veranderen!

 


Lolita - Vladimir Nabokov

'Lolita, light of my life, fire of my loins. My sin, my soul. Lo-lee-ta: the tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.' Zodoende het begin van een van de mooiste maar meest controversiele boeken in de literatuur. De zeer onbetrouwbare verteller van het verhaal, pedofiel Humbert Humbert, verleidt als het ware de lezer op precies dezelfde manier als dat hij dat met zijn 12-jarige stiefdochter doet. Enorm heftig maar zeker de moeite waard.


Lord of the Flies - William Golding

Wanneer een groep tieners door een ongelukkige gebeurtenis op een onbewoond eiland strand, proberen ze hun eigen beschaving te creëren. Helaas slaagt hun poging niet in het begin en vallen ze terug op hun meest primitieve instincten. Dit boek is een realistische studie van de menselijke aard die tracht te begrijpen wat we zouden doen als alle regels en structuren die we kennen opeens verdwijnen. Echt een must-read!

 


The Scarlet Letter - Nathaniel Hawthorne

In The Scarlet Letter probeert Hawthorne door middel van symboliek te laten zien hoe misleidend het uiterlijk van mensen kan zijn en wat voor gevolgen dit kan hebben. Het verhaal speelt zich af in Boston in 1640 en volgt Hester Prynne, een jonge vrouw die gedwongen wordt een stoffen 'A' op haar borst te dragen als straf voor het plegen van overspel.

 


The Catcher in the Rye - JD Salinger

'If you really want to hear about it, the first thing you'll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don't feel like going into it, if you want to know the truth,' aldus het begin van het wereldberoemde boek van JD Salinger. De schrijver weet op een fantastische manier de ontgoocheling van Amerikaanse adolescenten uit de jaren 50 te vangen in het verhaal met de hulp van hoofdpersoon Holden Caulfield die terugblikt op zijn avonturen in New York nadat hij wegloopt van huis.


Wuthering Heights - Emily Brönte

Emily Brontës Wuthering Heights is onbetwistbaar een must-read klassieker! De meeslepende liefde tussen Heathcliff en Cathy inspireren nog steeds vele lezers, en het prachtige proza is de ultieme vreugde om te lezen. Dit boek markeert een verhaal dat je nooit meer vergeten zult.

 


The Handmaid's Tale - Margaret Atwood

In Margaret Atwood's The Handmaid's Tale wordt een beangstigende toekomst geschetst waar de menselijke rechten van vrouwen ver te zoeken zijn. Een natuurramp heeft ervoor gezorgd dat het merendeel van de vrouwelijke bevolking onvruchtbaar is. Hier door krijgen fundamentalistische groepen controle over alle vruchtbare vrouwen en worden ze veranderd in naamloze handmaagden die worden gedwongen om kinderen te verwekken met mannen in hoge posities. Het boek draait dus om feministische thema’s, waarbij wordt onderzocht wat er zou gebeuren als de rechten van vrouwen ooit omdraaien.

 


Lady Chatterley's Lover - D.H. Lawrence

Toen Lady Chatterley's man gewond terugkeerde uit Frankrijk na de oorlog, werd ze al snel verwikkeld in een affaire met hun jachtopziener -ongehoord voor die tijd. Hoewel het tegenwoordig geaccepteerd zou zijn, was dat in 1960 absoluut niet het geval en dreven hardnekkige geruchten rond over deze schokkende onthulling. Daarom willen we uiteraard alle details van dit sensationele verhaal lezen!

 


The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Als je de filmversie van The Great Gatsby met Leonardo DiCaprio al gezien hebt, maar nog niet klaar bent om het origineel te lezen, is het tijd om aan de slag te gaan. F. Scott Fitzgerald's meesterwerk gaat over de verhalen en avonturen van de jonge miljonair Jay Gatsby en zijn oude jeugdliefde Daisy Buchanan in de opwindende jaren 20. We weten precies wat jij dit weekend gaat doen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.