
Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag, dus het is alleen maar logisch dat alle ontbijtproducten onbetwist heerlijk zijn. Vooral als het gaat om pannenkoeken, die je schijnbaar kunt hebben in elke smaak die je hartje begeert. Als het een gezonde chocoladefix is die je nodig hebt, bereid je dan voor om dit cacao-achtige recept aan je favorieten toe te voegen.
Notitie:
Je kunt de chocoladesaus van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Ingrediënten:
Voor de pannenkoeken:
60 g haver
15 g rauw cacaopoeder of cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
60 g rijpe banaan
125 ml ongezoete amandelmelk
7 g (ongeveer een eetlepel) gemalen chiazaad (dit recept gebruikt Linwoods gemalen chia)
1-2 theelepel ahornsiroop (voeg toe volgens voorkeur)
1/2 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladesaus:
1 el (7 g) rauw cacaopoeder of cacaopoeder
1 el ahornsiroop
2 el volle kokosmelk
1 theelepel zetmeel
1 el (15 ml) water

Aanwijzingen
- Doe al je pannenkoek ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Leg het beslag opzij, terwijl je de pan voorverwarmt.
- Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en kook de pannenkoeken. Ongeveer 2 1/2 eetlepels beslag moeten gelijk zijn aan 1 pannenkoek.
- Kook 2-3 minuten, draai om en kook nog 2 minuten. Plaats de pan 1 minuut onder een voorverwarmde grill, keer terug naar de kookplaat en kook nog 1 minuut.
- Klop voor de chocoladeganache de eerste 3 ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen.
Meng water en pijlwortelzetmeel. Voeg toe aan de pot en klop om te mixen, terwijl het suddert. Laat het 1-2 minuten intrekken en indikken. - Serveer pannenkoeken met chocoladesaus, wat hennepzaad, gedroogde kokosnoot en bramen.
Informatie
Categorie: Ontbijt / Brunch, Pannenkoeken / Wafels
Opbrengst: 2 porties
Reactie plaatsen
Reacties